Industry

«Τι είναι ο άνθρωπος;» Δείτε πρώτοι την «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν και μπορεί ν' απαντήσετε

στα 10

Ο Τσάρλι Κάουφμαν και η «Anomalisa» του βρίσκονται υποφήφιοι για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων - κι εμείς ανακαλύπτουμε την άλλη πλευρά της ανθρώπινης κατάστασης.

Flix Team
«Τι είναι ο άνθρωπος;» Δείτε πρώτοι την «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν και μπορεί ν' απαντήσετε

Ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και σεβαστός συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», είναι ένας άνδρας βαλτωμένος στην πεζή καθημερινότητά του. Ταξιδεύοντας στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σε ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ φτάνει στο ξενοδοχείο Fregoli και συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που ίσως είναι η αγάπη της ζωής του.

Δείτε ακόμη: Χειροποίητη μαγεία. Κατασκευάζοντας την «Anomalisa»

anomalisa 607

Αν ετοιμάζεστε για μια συμβατική, κοινωνική, υπαρξιακή ταινία, ξανασκεφτείτε το. Το υπέροχο stop motion film του Τσάρλι Κάουφμαν ασχολείται με ό,τι πιο συνηθισμένο, την αγάπη, τον άνθρωπο, με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο. Η ταινία χρειάστηκε τρία χρόνια για να γίνει, 1261 πρόσωπα κατασκευάστηκαν για τις μικροσκοπικές κούκλες που πρωταγωνιστούν, περισσότερα από 1000 κοστούμια κι αντικείμενα φτιάχτηκαν στο χέρι και κάθε ένα από τα 118.089 καρέ της ταινίας δομήθηκαν προσεκτικά πριν φωτογραφηθούν. Ολη αυτή η σκληρή δουλειά είναι που κάνει ένα stop motion φιλμ να μοιάζει ακόμη πιο αξιοθαύμαστο, αλλά ειδικά στην περίπτωση της «Anomalisa», ένα απόλυτα ενήλικο φιλμ, το γεγονός ότι δεν πρωταγωνιστούν άνθρωποι, μοιάζει να το κάνει ακόμη πιο ενήλικο και εντυπωσιακό.

Δείτε ακόμη: O Ντίνο Σταματόπουλος μιλάει στο Flix για την «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν

Anomalisa

υπογράφουν ο Τσάρλι Κάουμφαν στη σκηνοθεσία και ο Νταν Χάρμονς και ο Ντίνο Σταματόπουλος του «Community» στην παραγωγή. Μια ταινία που συνεχίζει την εξερεύνηση στην ανθρώπινη ύπαρξη, έτσι όπως ανέκαθεν έκανε ο Τσάρλι Κάουφμαν στα σενάρια («Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», «Adaptation», «Eternal Sunshine of the Spotless Mind») και στις ταινίες του («Synecdoche, New York»), εδώ σε μια από τις πιο ανθρώπινες ταινίες της χρονιάς, που όπως εύστοχα σχολιάζει μια από τις διθυραμβικές κριτικές για την ταινία «δεν περιλαμβάνει ούτε έναν άνθρωπο». Μετά από μια επιτυχημένη καμπάνια crowdfunding στο Kickstarter και την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, το «Anomalisa» φτάνει μέχρι εκεί όπου μόνο ο Τσάρλι Κάουφμαν θα τολμούσε - προκειμένου να μιλήσει με τον πιο όμορφο τρόπο για την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής και τους λόγους για τους οποίους ο καθένας από εμάς είναι ένα «ξεχωριστό» ον.

Δείτε ακόμη: «Τι είναι ο άνθρωπος;» Πανέμορφο τρέιλερ για το «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν

anomalisa 607

H Odeon και το Flix σάς προσκαλούν να γνωρίσετε πρώτοι την «Anomalisa», στην avant premiere της ταινίας που θα γίνει την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, στον κινηματογράφο Odeon Starcity, στις 18.30. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook, κάντε like, share κι αφήστε το ονοματεπώνυμό σας σε σχόλιο στο post και πάρτε μέρος στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Η ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν, «Anomalisa», βγαίνει στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, από την Odeon. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

anomalisa poster gr 607