Buzz

Εσβησε το πιο φλογερό παγόβουνο: έφυγε από τη γλυκιά ζωή η Ανίτα Εκμπεργκ

στα 10

Πέθανε η πρωταγωνίστρια της «Γλυκιάς Ζωής» του Φεντερίκο Φελίνι. Η Ανίτα Εκμπεργκ ήταν 83 ετών.

Εσβησε το πιο φλογερό παγόβουνο: έφυγε από τη γλυκιά ζωή η Ανίτα Εκμπεργκ

Πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε η είδηση από την εφημερδία «La Repubblica» ότι η Ανίτα Εκμπεργκ, η θρυλική πρωταγωνίστρα του «La Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι, έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί στη Ρώμη. Εδώ και καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της καθολικής εκκλησίας Aγίου Ραφαήλ λίγο πιο έξω από την ιταλική πρωτεύουσα, όπου και κατέληξε. Ηταν 83 ετών.

Η σουηδέζα ντίβα με το ακαταμάχητο σεξ απήλ έχει μείνει στην ιστορία για τη διάσημη νυχτερινή της βουτιά στο συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι, δίπλα στον Μαρτσέλο Ματστρογιάνι, όμως η κατάληξή της ήταν κάτι λιγότερο από ένδοξη: άπορη και με πολλά προβλήματα υγείας, η Εκμπεργκ δεν είχε συγγενείς (ήταν παντρεμένη δύο φορές, αλλά μετά το τελευταίο της διαζύγιο δεν ενέδωσε ξανά ποτέ - ούτε στις προτάσεις γάμου του Τζάνι Ανιέλι, ιδιοκτήτη της Fiat, και του Φρανκ Σινάτρα) και τα τελευταία της χρόνια ζούσε από το ταμείο ανέργων καλλιτεχνών Ιταλίας (με 400 ευρώ τον μήνα).

anita ekberg 607

«Αισθάνομαι κάπως μόνη, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Ερωτεύθηκα, έκλαψα, ένιωσα τρελή ευτυχία. Στην ζωή μου, έχασα και κέρδισα», είχε δηλώσει η Εκμπεργκ στην «Corriere» πριν από τρία χρόνια, όταν γιόρταζε τα 80α της γενέθλια.

Γεννημένη το Σεπτέμβριο του 1931 στη Σουηδία, ήρθε στην Αμερική με το εισιτήριο των καλλιστείων: το 1950, ως κάτοχος του στέμματος ομορφιάς της χώρας της, πήρε μέρος στα «Μις Υφήλιος» και παρόλο που δεν προχώρησε πέρα από την 6η θέση κέντρισε το ενδιαφέρον του μεγαλοπαραγωγού Χάουαρντ Χιουζ.

annita ekberg2 607

annita ekberg3 607

Ξεκίνησε με cameo περάσματα σε τηλεοπτικές σειρές («Casablanca», «Private Secretary»), ενώ παράλληλα τα ανδρικά περιοδικά είχαν βρει στις καμπύλες της το νέο τους pin up girl. Στο σινεμά, η Paramount προσπάθησε να την πλασάρει ως τη δική της «Μέριλιν Μονρό» και της έδωσε μικρούς ρόλους στα «Blood Alley» δίπλα στον Τζον Γουέιν και την Λορίν Μπακόλ, «Artists and Models» με τους Ντιν Μάρτιν και Τζέρι Λούις, αλλά και το «Πόλεμος και Ειρήνη» όπου εμφανίστηκε στο πλευρό των Μελ Φερερ και Οντρεϊ Χέπμπορν.

Αντίο «φλογερό παγόβουνο», όπως την αποκαλούσε ο Φεντερίκο Φελίνι...


Διαβάστε ακόμη: