Industry

Γιορτάστε την Παγκόσμια Μέρα Κινουμένων Σχεδίων στο Γαλλικό Ινστιτούτο

στα 10

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κινουμένων Σχεδίων στις 24 Οκτωβρίου, προβολές και συζητήσεις γύρω από το θαυμαστό κόσμο του animation σας περιμένουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Flix Team
Γιορτάστε την Παγκόσμια Μέρα Κινουμένων Σχεδίων στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Τη «γιορτή» για το κινούμενο σχέδιο συνδιοργανώνουν το ελληνικό παράρτημα της Ενωσης Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation), τα ελληνικά φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros και Be There! Corfu Animation Festival, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΤΕΙ Αθηνών, τον ΑΚΤΟ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Ετσι λοιπόν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ημέρα που γιορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι, θα προβληθούν ταινίες από την Πολωνία, πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών που προβλήθηκαν στα Φεστιβάλ Αnimasyros 7.0 και 4ο Be there! Corfu Animation Festival και επιλογές φοιτητικών ταινιών από τις ελληνικές σχολές κινουμένων σχεδίων.

La Prophetie des Grenouilles

Το πρωί της ίδιας ημέρας θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η γαλλική ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για παιδιά «La Prophetie des Grenouilles» («Η Προφητεία των Βατράχων») με ελληνικούς υπότιτλους.

Η γιορτή θα κλείσει με ένα στρογγυλό τραπέζι που θα προλογίσει ο πρόεδρος της ASIFA Hellas Γιάννης Βασιλειάδης και θα συντονίσει το μέλος της ASIFA Αναστασία Δημητρά. Στο στρογγυλό τραπέζι ο σκηνοθέτης και καθηγητής του κινηματογράφου εμψύχωσης στο Παρίσι (ENSAD) Γιώργος Σηφιανός θα μιλήσει για τη φύση του κινηματογράφου εμψύχωσης, που δεν είναι μόνο κινούμενα σχέδια, ενώ ο σκηνοθέτης Αγγελος Ρούβας θα παρουσιάσει την προσπάθεια καταγραφής των ελληνικών έργων σε μια ιστοσελίδα (www.greekanimation.com) προσβάσιμη από όλους, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία το τελευταίο εξάμηνο. Η παρουσία του Γιώργου Σηφιανού στο στρογγυλό τραπέζι υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΑΣΚΤ και ENSAD.

Animation Poster 607

Πρόγραμμα γιορτής κινουμένων σχεδίων - 24 Οκτωβρίου 2014

  • 10.00-12.00: Η προφητεία των βατράχων
  • 16.00-16.30: Φοιτητικές ταινίες Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • 16.30-16.45: Φοιτητικές ταινίες ΑΚΤΟ
  • 16.45-17.15: Φοιτητικές ταινίες ΤΕΙ Αθηνών
  • 17.15-17.45: Επιλογή ταινιών από το γαλλικό στούντιο Folimage
  • 17.45-18.00: Διάλειμμα
  • 18.00-18.30: Επιλογή ταινιών φεστιβάλ αnimαsyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ
  • 18.30-19.00: Επιλογή ταινιών φεστιβάλ Be There! Corfu Animation Festival
  • 19.00-20.00: O!PLA - THE FESTIVAL OF POLISH ANIMATION (Πολωνία )
  • 20.00-21.00: Στρογγυλό τραπέζι

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο αuditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Theo Angelopoulos (Σίνα 31). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η αφίσα της παγκόσμιας ημέρας κινουμένων σχεδίων 2014 φιλοτεχνήθηκε από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Κότζι Γιαμαμούρα. Η ταινία προώθησης της γιορτής βασίστηκε στα στοιχεία της αφίσας και υλοποιήθηκε από το Γαλλικό παράρτημα της ASIFA

Επίσης το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, από τις 10.00 ως τις 18.00, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το γραφείο Campus France διοργανώνουν μια ημερίδα αφιερωμένη στις καλλιτεχνικές σπουδές στη Γαλλία, με είσοδο ελεύθερη. Οι Έλληνες φοιτητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους φημισμένων γαλλικών ιδρυμάτων animation, design, γραφικών τεχνών, ζωγραφικής, μόδας κ.α., και να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές, τις διαδικασίες εγγραφής και τα προγράμματα καλλιτεχνικών σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα «Καλλιτεχνικές σπουδές στη Γαλλία»: Γραφείο Campus France στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος / Patricia Savary / Τηλ. 2103398653

Διαβάστε ακόμη: