Φεστιβάλ / Βραβεία

Animasyros #Tour 15-16: πρώτη στάση στη Λάρισα!

στα 10

Oταν δεν πας εσύ στη Σύρο, έρχεται η Σύρος σε σένα! Το Animasyros # tour 15-16 φέρνει μία επιλογή του προγράμματος του αγαπημένου μας φεστιβάλ animation σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Μην το χάσετε! Πρώτος σταθμός: Λάρισα!

Animasyros #Tour 15-16: πρώτη στάση στη Λάρισα!

Η aniμαγεία θα περιοδεύσει! Το Flix ετοιμάζει τη βαλίτσα του, συνοδεύει και στηρίζει ένα φεστιβάλ που αγαπάει πολύ. Το πάντα ανήσυχο και δημιουργικό Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αποφάσισε να παρουσιάσει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας μία επιλογή του προγράμματός σου, καθώς και εργαστήρια που θα επιδείξουν σε μικρούς και μεγάλους φίλους την τέχνη του κινουμένου σχεδίου.

Αυτό το σαββατοκύριακο, το tour του 2015-2016 (Animasyros # tour 15-16) ξεκινά με μία δεύτερη κινηματογραφική του απόβαση στη Θεσσαλία. Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο δημοτικός πολυχώρος «Μύλος του Παππά» στη Λάρισα (Γεωργιάδου 53) θα γεμίσει από animated δημιουργική ατμόσφαιρα, μέσα από ένα συναρπαστικό πανόραμα αμερικανικού animation και εκπαιδευτικά εργαστήρια κινούμενης εικόνας, σε μια διοργάνωση με την υπογραφή Animasyros και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του Δήμου Λαρισαίων. Αυτή θα είναι η πρώτη στάση και μόνο η αρχή του #tour15/16. Οι υπόλοιποι σταθμοί θα ανακοινωθούν σύντομα. Κρατήστε τις κεραίες σας animated και συντονισμένες με το Flix για το υπόλοιπο αναλυτικό πρόγραμμα.

Between Times

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί με το διήμερο παιδικό εργαστήρι της πανεπιστημιακού και δημιουργού κινουμένων σχεδίων Αναστασίας Δημητρά (μέλους της ASIFA Ελλάδος), με τίτλο «Animated Χριστουγεννιάτικες κάρτες με την τεχνική Cut Out», που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8-15 ετών. Το εργαστήριο θα συνεχιστεί και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.

Θα ακολουθήσει προβολή ταινιών για παιδιά, ενώ το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο σε αμερικανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά (Σάββατο 12/12 στις 18.00) και για ενήλικες (Σάββατο 12/12 στις 20.00), που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει μέσα στα χρόνια του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους το πολυβραβευμένο και καθηλωτικό «Dinner for Few» του Νάσου Βακάλη, το «Una Furtiva Lagrima» του Κάρλο Βόγκελε (Μέγα Βραβείο του animasyros 5.0), το «Leaf of the Poplar» της Ειρήνης Βιανέλλη, μια παραγωγή του California Institute of the Arts, καθώς και το ονειρικό «Leonardo» του βραβευμένου με Οσκαρ για την ταινία «Ρατατούλης» της Pixar, Τζιμ Καπομπιάνκο.

viva lucha

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και την παρουσίαση των ταινιών του διημέρου εδώ.

Μπορείτε να υποβάλλετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας για το διήμερο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων στη Λάρισα στο www.animasyros.gr και στο animatour@animasyros.gr.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα για το φετινό animasyros 8.0 εδώ: