Buzz

«Η Γη δε Σταματάει Ποτέ να Γυρίζει»: To Κέντρο Ζωής και το Animasyros στέλνουν ένα animation μήνυμα για τη ζωή

στα 10

Το Κέντρο Ζωής για την υποστήριξη ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων στέλνουν ένα μήνυμα ζωής.

«Η Γη δε Σταματάει Ποτέ να Γυρίζει»: To Κέντρο Ζωής και το Animasyros στέλνουν ένα animation μήνυμα για τη ζωή

Το animation με τίτλο «H Γη δε Σταματάει Ποτέ να Γυρίζει» υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων στο Κέντρο Ημέρας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ατόμων θετικών στον ιό HIV και εθελοντών του Οργανισμου, σε μια συνεργασία του Κέντρου Ζωής με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.

Οπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο Τύπου του Κέντρου Ζωής: «Το ταξίδι του Κέντρου Ζωής στον κόσμο του animation έφερε κιόλας τους πρώτους του καρπούς, προβάλλοντας με απλά μηνύματα, γεμάτα νόημα, τη σημασία της εξάλειψης του κοινωνικού στιγματισμού που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS. Ενα animation που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά το κοινωνικό στίγμα, υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Αλεξιάδη, τονίζοντας πως η ζωή είναι ένα καταιγιστικό ταξίδι που αξίζει να το ζούμε, μαζί, με σεβασμό, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση».

Το Κέντρο Ζωής και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μαζί, με σταθμό αυτή τη φορά την Αθήνα, όπου εθελοντές και ωφελούμενοι του Οργανισμού θα δημιουργήσουν ακόμα ένα animation, με στόχο να φιλοξενηθεί μαζί με το «Η Γη δε Σταματάει Ποτέ να Γυρίζει» στο 9ο AnimaSyros Festival που φέτος θα διεξαχθεί από τις 25 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Animasyros Κέντρο Ζωής

Animasyros Κέντρο Ζωής

Animasyros Κέντρο Ζωής

Το εργαστήρι κινουμένων σχεδίων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Animasyros #tour15_16 και πρόκειται για σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων για τη διάχυση του περιεχομένου του φεστιβάλ στον τομέα του κινηματογράφου κινουμένων σχεδίων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Animasyros και στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: