Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων γίνεται 10!

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων σχεδίων Animasyros σβήνει φέτος τα 10 του κεράκια το ετοιμάζει μια πανηγυρική διοργάνωση από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017, στην Ερμούπολη, την Άνω Σύρο & την Ποσειδωνία Σύρου.

Flix Team
Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων γίνεται 10!

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων γίνεται 10 χρονών και επιστρέφει για μια πανηγυρική διοργάνωση από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2017, στην Ερμούπολη, την Άνω Σύρο & την Ποσειδωνία Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

To εορταστικό Animasyros 10 συμπεριλαμβάνει τρία ξεχωριστά διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές & Σπουδαστικό μικρού μήκους, Μεγάλου Μήκους) καθώς και θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, ταινίες για παιδιά). Η ετήσια θεματική προτεραιότητα του Animasyros 10 με τίτλο Evrόpi: 28 animation narratives for Europe είναι αφιερωμένη στο νέο αφήγημα της τέχνης της εμψύχωσης στην Ευρώπη, και παρουσιάζεται μέσω ειδικών προβολών και συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνεται επίσης με αφιερώματα στις τιμώμενες χώρες Λουξεμβούργο και Βραζιλία καθώς και ειδική ενότητα προβολών ταινιών animation που διερευνούν τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας (Blu). Τέλος, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του το Animasyros καλεί τους φίλους και συνεργάτες του να επιλέξουν ταινίες animation στην ενότητα All of my friends!

Κάλεσμα για συμμετοχές

Αν είσαι σκηνοθέτης, παραγωγός, animator ή για οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα animation έτοιμο για προβολή στο (φεστιβαλικό και όχι μόνο) κοινό, δήλωσε τώρα συμμετοχή για τα τρία ξεχωριστά διαγωνιστικά προγράμματα και γίνε μέρος του δέκατου Animasyros. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω του ιστότοπου www.animasyros.gr σε 3 ξεχωριστά διαγωνιστικά τμήματα: Διεθνές επαγγελματικό, Σπουδαστικό & Μεγάλου Μήκους. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Για αιτήσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το την σελίδα του Animasyros εδώ. ή επικοινώνησε μαζί τους στο programme@animasyros.gr, programme2@animasyros.gr ή μέσω της επίσημης σελίδας τους στο Facebook.

Ma vie de courgette

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το Pitching Forum και τη Βιντεοθήκη

Το τμήμα της Αγοράς, στην τρίτη πιλοτική χρονιά του, αναπτύσσεται σε ένα δυναμικό κομμάτι του φεστιβάλ το οποίο στοχεύει στο να δημιουργήσει ευκαιρίες συμπαραγωγής μέσω του pitching forum και να φέρει σε επαφή επαγγελματίες του χώρου σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος στο Pitching Forum απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου που είναι στο στάδιο της ανάπτυξης ή της χρηματοδότησης ταινιών και τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων με ελάχιστη διάρκεια 26 λεπτών και αναζητούν συνέργειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι σκηνοθέτες και/ή παραγωγοί των project θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις ταινίες τους σε ένα κοινό από παραγωγούς και χρηματοδότες, ώστε να βοηθηθούν στα επόμενα στάδια της ανάπτυξης των project τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την περαιτέρω χρηματοδότησή τους. Η πρόσκληση επίσης απευθύνεται σε επαγγελματίες των κινουμένων σχεδίων (σκηνοθέτες, παραγωγούς, sales agents) που αναζητούν δυνατότητες διανομής των ταινιών τους. Μπορείτε να συμμετέχετε στην Αγορά υποβάλλοντας τη δουλειά σας στη Βιντεοθήκη (ψηφιακή βιβλιοθήκη) με ολοκληρωμένες ή σε εξέλιξη ταινίες animation. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 31.5.2017 στο agora2@animasyros.gr

Η περιοδεία συνεχίζεται

Μέχρι τότε το Animasyros#tour16_17 συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη (6/5), σε συνεργασία με την Thessaloniki Comic Convention. Εκεί, το Animasyros καταλαμβάνει τη Ρωμαϊκή Αγορά με προβολές των καλύτερων ταινιών κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0 καθώς και ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο animation για παιδιά 10-12 ετών (συμμετοχές και πληροφορίες στο education@animasyros.gr). Επιπλέον για πρώτη φορά το Animasyros επισκέπτεται την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα την Πάφο, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017. Εκεί, στο πλαίσιο του Animattikon Beta προάγγελο του εξαιρετικά ενδιαφέροντος Animattikon Project, το Animasyros θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα του ανακαινισμένου κινηματογράφου Cine-Αttikon και θα επιμεληθεί μια σειρά από προβολές για παιδιά και ενήλικες από το αρχείο του Φεστιβάλ, καθώς και την πολυβραβευμένη ταινία του Ελβετού Claude Baras "Εγώ, ο Κολοκυθάκης" (Ma vie de courgette), με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μικτών τεχνικών animation για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα RISE (27/5). Λίγο καιρό μετά, στις 3 Ιουνίου το Animasyros θα ταξιδέψει στην Άρτα για εκδηλώσεις τόσο στο διάσημο Γιοφύρι όσο και στη δημοτική αίθουσα Διώνη με την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων και με τη συνεργασία του Αρτινού Κομιτάτου.

Ακόμη περισσότεροι σταθμοί της περιοδείας αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα. Το Animasyros#tour1617 έχει στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου του Animasyros, σε συνδυασμό με δράσεις άτυπης εκπαίδευσης που υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς οργανισμούς. Το Animasyros #tour1617 βρίσκεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα crowdfunding Αct4Greece έως τις 30 Απριλίου 2017 και ζητά τη δική σας, πολύ σημαντική συμμετοχή. Περισσότερες πληροφορίες για το crowdfunding μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Act4Greece.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Tags: animasyros