Buzz

Αντζελίνα Τζολί: «Ανυπομονώ να γίνω 50 χρονών και να ξέρω πώς νίκησα!»

στα 10

Η αμερικανική Vogue φωτογραφίζει την Αντζελίνα (και μαζί της κι όλη την Τζολί-Πιτ οικογένεια) «By the Sea» και τη ρωτά για τα πάντα: την ταινία, το γάμο, τα παιδιά, τη φιλανθρωπία, τον καρκίνο. Κι εκείνη απαντά όπως πάντα: με τσαμπουκά.

Αντζελίνα Τζολί: «Ανυπομονώ να γίνω 50 χρονών και να ξέρω πώς νίκησα!»

Στη Γαλλία της δεκαετίας του '70, η Βανέσα, μιας πρώην χορεύτρια και ο σύζυγός της, Ρόλαντ, ένας Αμερικάνος συγγραφέας ταξιδεύουν στη χώρα. Απομάκροι μεταξύ τους θα βρεθούν σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη όπου θα γνωρίσουν μερικούς από τους πιο θορυβώδεις κατοίκους της, έναν ιδιοκτήτη ενός καφέ - μπαρ, ένα ξενοδόχο και τα κομμάτια της κατεστραμμένης σχέσης τους που δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να ξανακολλήσουν.

Αυτή είναι η υπόθεση του «By the Sea», της τρίτης σκηνοθετικής δουλειάς της Αντζελίνα Τζολί που κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στις αίθουσες και τη βρίσκει να πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μπραντ Πιτ - δέκα χρόνια μετά τη γνωριμία τους στο «Mr. and Mrs. Smith».

Δείτε ακόμα: Οι χειρότερες διακοπές του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί στο τρέιλερ του «By the Sea»

Για να μιλήσει για την ταινία της, αλλά και πώς προλαβαίνει την ζωή της ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, μητέρα, σύζυγος, ακτιβίστρια, Πρέσβειρα των Η.Π.Α., η Αντζελίνα δέχθηκε την πρόταση της αμερικανικής Vogue για μία αναλυτική συνέντευξη. Σας μεταφέρουμε τα κυριότερα αποσπάσματα.

Angelina Vogue 607 1

Για τους πολλαπλούς ρόλους της στο "By the Sea": «Η σκηνοθέτης είχε πλήρη έλεγχο. Η ηθοποιός τα είχε χαμένα. Η σεναριογράφος ήταν βαθιά μπερδεμένη...» δήλωσε κι έσκασε στα γέλια.

Angelina Vogue 607 5

Ηταν πάντα το "παλαβό" πρότζεκτ: «Είναι η μοναδική ταινία που έχω κάνει, η οποία στηρίζεται στο δικό μου, τρελό μυαλό. Για χρόνια με τον Μπραντ το αποκαλούσαμε το "παλαβό πρότζεκτ". Ή, επίσης, τη "χειρότερή μας ιδέα". Γιατί ξέραμε πόσο δύσκολη ήταν. Αλλά ως καλλιτέχνες αποζητάμε τα πρότζεκτ που θα ταράζουν την ασφάλειά μας και δοκιμάζουν τα όριά μας. Επρεπε να παίξουμε ωμά. Κι αυτό δεν είναι ποτέ η πιο ασφαλής ιδέα. Αλλά η ζωή είναι μικρή, βουτήξαμε!»

Angelina Vogue 607 4

Δεν είναι αυτοβιογραφική ταινία: «Με τον Μπραντ έχουμε τα θέματά μας. Ομως οι ήρωές μας στην ταινία δε θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί από εμάς τους δύο. Αν τα προβλήματά μας ήταν παρόμοια, δε θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε αυτή την ταινία. Δεν είναι μία αυτοβιογραφική ταινία. Είναι όμως βαθιά προσωπική. Την έγραψα μετά το θάνατο της μητέρας μου και βασίζεται ελαφρά στη ζωή της...»

Angelina Vogue 607 2

Μία τσιγγάνικη οικογένεια: «Ταξιδεύουμε συνέχεια. Τα παιδιά μορφώνονται με δασκάλους που ταξιδεύουν μαζί μας. Πηγαίνουμε συχνά στην Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη - τα μέρη που γεννήθηκαν. Και πηγαίνουμε όλοι, παντού. Δεν επισκέπτεται μόνο η Ζαχάρα την Αιθιοπία, δεν μαθαίνει μόνο ο Μάντοξ για την νοτιοανατολική Ασία. Ολοι επισκεπτόμαστε τις χώρες όλων, όλοι μαθαίνουν τις γλώσσες και την ιστορία όλων...»

Angelina Vogue 607 3

Ο καρκίνος: Βρισκόταν στο στάδιο του μοντάζ όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα του γιατρού της, ο οποίος την ενημέρωνε για τις αυξημένες καρκινικές τιμές, μία ένδειξη ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει καρκίνο στις ωοθήκες και το μαστό - αιτία που έχασε τη γιαγιά και την μητέρα της. Μετά από έρευνα, η γενναία της απόφαση για προληπτική διπλή μαστεκτομή και στη συνέχεια αφαίρεση και των ωοθηκών και σάλπιγγων (αυτό είχε ως αποτέλεσμα πρόωρη εμμηνόπαυση, στα 39 της χρόνια). «Νιώθω ότι είμαι αρκετά προσγειωμένη και δυνατή. Η μητέρα και η γιαγιά μου άρχισαν να αργοπεθαίνουν από τα 40 τους. Εγώ είμαι 40 χρονών και ανυπομονώ να γίνω 50. Να ξέρω ότι έχω νικήσει. Θα ευχόμουν και η μητέρα μου να είχε πάρει μία παρόμοια απόφαση. Οχι ότι αυτές οι εγχειρήσεις είναι κάτι το απλό. Είναι δύσκολες διαδικασίες. Οι ορμόνες σου αλλάζουν. Προσπαθήσαμε να το αστειευτούμε με την οικογένειά μου: είχα μοντάζ τη Δευτέρα, εγχείρηση την Τρίτη, εμμηνόπαυση την Τετάρτη, Πέμπτη ξανά μοντάζ - με μία μικρή αστάθεια στα πατήματά μου...»

Διαβάστε περισσότερα: Αντζελίνα Τζολί: νέος φόβος καρκίνου την ωθεί να αφαιρέσει ωοθήκες και σάλπιγγες

Angelina Vogue 607 6

Η αγκαλιά της είναι αυθεντική: Η Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, μία πολιτική ακτιβίστρια από τη Σιέρα Λεόνε που ακολουθεί την Αντζελίνα στις αποστολές της με τον ΟΗΕ, το διαβεβαιώνει. «Η αγκαλιά είναι πολύ σημαντική στους ανθρώπους που βιώνουν πόνο. Και η αγκαλιά της Αντζελίνα είναι αυθεντική. Πάντα τρέχει να μας βοηθήσει, όσο πυκνό κι αν είναι το πρόγραμμά της. Πάντα ρωτάει "τι άλλο μπορώ να κάνει για εσάς;". Ξέρει πώς να στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στα πραγματικά προβλήματα. Ακόμα και τη "CEO" διάστασή της ως σταρ την έχει χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει τις ακτιβιστικές της προσπάθειες. Διαβάστε αναλυτικά: «Μην κατηγορείτε τους πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή»: διαβάστε το άρθρο της Αντζελίνα Τζολί στους Times

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Αντζελίνα Τζολί στην ιστοσελίδα της Vogue.

Διαβάστε ακόμη: