Buzz

Η Αντζελίνα Τζολί σκηνοθετεί ξανά κι αυτή τη φορά για το Netflix

στα 10

H Aντζελίνα Τζολί βρήκε το επόμενο σκηνοθετικό της πρότζεκτ: θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία της Καμποτζιανής ακτιβίστριας Λουνγκ Ανγκ για το Netflix.

Η Αντζελίνα Τζολί σκηνοθετεί ξανά κι αυτή τη φορά για το Netflix

Σύμφωνα με το Variety, η επόμενη σκηνοθετική δουλειά της Αντζελίνα Τζολί θα είναι για το Netflix - αποδεικνύοντας την συνεχώς ανερχόμενη δύναμη του στη βιομηχανία. Η Αντζελίνα επέλεξε να μεταφέρει κινηματογραφικά το «First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers», την αυτοβιογραφία που έγραψε το 2000 ή ακτιβίστρια από την Καμπότζη Λουνγκ Ανγκ.

Η Ανγκ έχει μεταφέρει τις τραγικές μνήμες του εμφυλίου του 1975 και πώς επέζησε της γενοκτονίας των Ερυθρών Χμερ και του Πολ Ποτ. Το καθεστώς του Πολ Ποτ έκανε μαζικές εκτελέσεις αθώων ανθρώπων (με τη χρήση τσεκουριών, κονταριών από bamboo και ό, τι έβρισκαν) και τους έριχναν (μερικούς και ζωντανούς) σε μαζικούς τάφους τους οποίους είχαν σκάψει καταναγκαστικά προηγουμένως οι κρατούμενοι.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί στις πρώτες φωτογραφίες από το «By the Sea»

Loung Ung Angelina Jolie 607jpg

Στο βιβλίο της, η πολιτική ακτιβίστρια Ανγκ περιγράφει τις μέρες που την εκπαίδευαν ως παιδί-στρατιώτη (σε ηλικία 5 χρονών) και πώς τη χώρισαν από τα υπόλοιπα 6 αδέλφια της.

«Το βιβλίο της Λουνγκ με συγκλόνισε όταν το διάβασα το 2000» δήλωσε η Τζολί, η οποία επίσης έγραψε το σενάριο (μαζί με τη συγγραφέα) και θα είναι και η παραγωγός της ταινίας. «Μου μετέδωσε μία βαθιά γνώση και κατανόηση για το πώς βιώνουν τα παιδιά του πολέμου την αγριότητα και πώς επηρεάζεται η συναισθηματική τους μνήμη από αυτό».

angelina jolie maddox 607

Ο γιος της Αντζελίνα, ο 13χρονος Μάντοξ, ο οποίος ήταν και το πρώτο της υιοθετημένο παιδί από την Καμπότζη, θα δουλέψει στην ταινία μαζί της. «Το πρότζεκτ αυτό μάς έδεσε ακόμα περισσότερο, αλλά και του πρόσφερε ένα άλλο βλέμμα για την ιστορία της πατρίδας του» πρόσθεσε η Τζολί.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix κάποια στιγμή το 2016.

Διαβάστε περισσότερα: