Buzz

H Αντζελίνα Τζολί προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν

στα 10

Είναι μια γυναίκα που μπορεί και με το παραπάνω να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Οταν το κάνει και συνειδητά, τη βρίσκουμε ακόμη πιο υπέροχη.

H Αντζελίνα Τζολί προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα και Ταϊβάν

Η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε στη Σανγκάη για την προώθηση του «Maleficent» και όταν ρωτήθηκε από δημοσιόγραφο ποιος είναι ο αγαπημένος της Κινέζος σκηνοθέτης αυτή απάντησε «ο Ανγκ Λι». Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού ενήμερη για την κατάσταση ανάμεσα σε Κίνα και Ταιβάν, απ' όπου κατάγεται ο Ανγκ Λι, φρόντισε να ξεκαθαρίσει την (πολιτική) θέση της στο θέμα...

«Δεν είμαι σίγουρη αν θεωρείτε τον Ανγκ Λι Κινέζο, είναι από την Ταιβάν, αλλά κάνει πολές κινέζικες ταινίες με Κινέζους καλλιτέχνες και ηθοποιούς. Νομίζω ότι οι δουλειές του και οι ηθοποιοί στις ταινίες του είναι αυτοί που γνωρίζω περισσότερο και θαυμάζω.»

Στα social media οι απόψεις διχάστηκαν, με τη Τζολί να ανακηρύσσεται «προδότης» και «υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» από την πλευρά της Κίνας και «θαρραλέα και ευφυής γυναίκα» από την πλευρά της Ταιβάν, δημιουργώντας εκ νέου ένα διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Κίνα και την Ταιβάν, με τα κινήματα ανεξαρτησίας στη δεύτερη να παραμένουν ισχυρά παρά την κυριαρχία της Κίνας στην περιοχή.

2

Φυσικά και η Τζολί δεν επέλεξε τυχαία να αναφερθεί στον Ανγκ Λι και την καταγωγή του, ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, άσε που μπορεί να θέλησε «εκδικηθεί» και λίγο τους Κινέζους, οι οποίοι είχαν αφορίσει τον Μπραντ Πιτ μετά το «Επτά Μέρες στο Θιβέτ». Ο Πιτ, που συνόδευσε την Τζολί στο ταξίδι στην Κίνα, επέστρεψε στην περιοχή για πρώτη φορά μετά το 1997.

Διαβάστε ακόμη: