Buzz

Ο νέος Ανγκ Λι θα είναι κάτι το πρωτοφανές! Το λέει κι η Κρίστεν Στιούαρτ

στα 10

Ο Ανγκ Λι γυρίζει το «Billy Lynn's Long Halftime Walk» με 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Και το αποτέλεσμα μοιάζει μοναδικό στην ιστορία του σινεμά!

Ο νέος Ανγκ Λι θα είναι κάτι το πρωτοφανές! Το λέει κι η Κρίστεν Στιούαρτ

Ο Ανγκ Λι είναι ένας από τους λίγους σκηνοθέτες που έχει καταφέρει να κάνει αριστουργήματα μεταφέροντας λογοτεχνία στο σινεμά: από το «Sense and Sensibility» και την «Παγοθύελλα», μέχρι το «Τίγρης και Δράκος», το «Brokeback Mountain» και φυσικά τη «Ζωή του Πι», έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να υπερβαίνει τα όρια και να μεταμορφώνει βιβλία σε ολόδικές του, μεγαλειώδεις ταινίες. Κι όλα δείχνουν ότι το ίδιο έχει κάνει και με την κινηματογραφική μεταφορά του «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» του Μπεν Φάουντεν, που κυκλοφόρησε το 2012. Η ιστορία παρακολουθεί μια ομάδα από βετεράνους του πολέμου στο Ιράκ, ανάμεσά τους και τον 19χρονο Μπίλι Λιν: μια «ηρωική» μάχη τους μαγνητοσκοπείται και κυκλοφορεί στα media κι εκείνοι επιστρέφουν στην Αμερική για την «Καμπάνια της Νίκης». Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων, παρακολουθούν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στο Τέξας τη Μέρα των Ευχαριστιών. Η ταινία εκτυλίσσεται κυρίως στη διάρκεια του ματς, με flash backs σε όσα συνέβησαν στους ήρωες.

Διαβάστε ακόμη: Η Κρίστεν Στιούαρτ στο Flix - «Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι που δεν ήθελα να κάνω»

billy lynn 607

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Τομ Ρόθμαν, που υπέγραψε και τη «Ζωή του Πι», τότε στην 20th Century Fox, τώρα από την TriStar. Το σενάριο έγραψε ο Μπεν Μπόφοϊ, ενώ στην ταινία εμφανίζονται οι Κρίστεν Στιούαρτ, Κρις Τάκερ, Γκάρετ Χέντλαντ, Βιν Ντίζελ και Στιβ Μάρτιν. Βασικός πρωταγωνιστής, ωστόσο, στο ρόλο του Μπίλι Λιν, είναι ο Βρετανός Τζο Ολγουιν, ο οποίος πραγματοποιεί εδώ την παρθενική του εμφάνιση στο σινεμά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λι γύρισε την ταινία σε 3D και μάλιστα σε 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ανγκ Λι σκαλίζει τα τραύματα του πολέμου στο πρώτο τρέιλερ για το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk»

billy lynn 607

Μιλώντας στο collider, η Κρίστεν Στιούαρτ εκδήλωσε τον ενθουσιασμό της για την ταινία - και είναι μεταδοτικός: «Αν γυρίζεις με απίθανα πολλά καρέ το δευτερόλεπτο, το αποτέλεσμα μοιάζει με slow motion, αλλά αν το προβάλλεις σε κανονικό χρόνο, απλώς λαμβάνεις περισσότερη πληροφορία απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει,» εξηγεί... με δικά της λόγια η ηθοποιός. «Αλλά συνήθως, αν το κάνεις αυτό χωρίς τη διαδικασία που ακολουθεί ο Ανγκ - για την οποία δεν έχω ιδέα - η ταινία μοιάζει με ριάλιτι, είναι αιχμηρή μ' έναν τρόπο που καταλήγει να σε αποστασιοποιεί. Αλλά εκείνος πειράζει το βάθος πεδίου και φτιάχνει αυτή την τρισδιάστατη κατάσταση όπου όλα είναι νεταρισμένα. Κι έτσι όταν βλέπεις την ταινία, μπορείς ν' αποφασίσεις, σχεδόν σα να βρισκόσουν εκεί, τι επιλέγεις να κοιτάξεις κι αυτό δεν έχει ξανασυβεί ποτέ στο σινεμά.»

Το «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου από τη Feelgood - εν τω μεταξύ, απολαύστε παρακάτω το τρέιλερ και την αφίσα-πυροτέχνημα.

Δείτε παρακάτω το νέο, ακόμα πιο μελαγχολικό, τρέιλερ του «Billy Lynn’s Long Halftime Walk» που κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου:

Διαβάστε ακόμη

billy lynn 607