Buzz

Ο σκηνοθέτης του «It» μεταφέρει στο σινεμά το «Attack on Titan»

στα 10

Ο Αντι Μουσιέτι ετοιμάζει μια νέα εφιαλτική επίθεση στα ταμεία, με μια live action κινηματογραφική διασκευή του διάσημου γιαπωνέζικου manga και anime.

Ο σκηνοθέτης του «It» μεταφέρει στο σινεμά το «Attack on Titan»

Επειτα από ένα μάλλον αβέβαιο σκηνοθετικό ντεμπούτο («Mama», 2013), ο Αντι Μουσιέτι κατάφερε να κάμψει τις όποιες αμφιβολίες για το ταλέντο του, διασκευάζοντας με αρκετή επιτυχία το κλασικό μυθιστόρημα τρόμου «It» του Στίβεν Κινγκ σε μια ταινία που έσπασε ταμεία και κέρδισε φανατικούς θαυμαστές (ανάμεσά τους ο ίδιος ο Κινγκ και ο Ξαβιέ Ντολάν).

Κι ενώ η συνέχεια της ταινίας γυρίζεται αυτή τη στιγμή πυρετωδώς, με ένα πολλά υποσχόμενο καστ να υποδύεται τους ενήλικους πλέον χαρακτήρες, ο Μουσιέτι ετοιμάζει ήδη το επόμενο, ακόμα πιο φιλόδοξο και ριψοκίνδυνο –και σίγουρα εξίσου εφιαλτικό– σκηνοθετικό του βήμα.

Διαβάστε ακόμη: Μετά το «Mad Max: Fury Road», ο Τζορτζ Μίλερ ετοιμάζει επικό ρομάντζο φαντασίας με Τίλντα Σουίντον και Ιντρις Ελμπα

Andy Muschietti 607 Ο Αντι Μουσιέτι στα γυρίσματα του «It»

Ο Μουσιέτι θα αναλάβει να διασκευάσει κινηματογραφικά, σε μια live action ταινία, ένα από τα πιο διάσημα κι επιτυχημένα ιαπωνικά manga κόμικ όλων των εποχών, το «Attack on Titan». Μια δημιουργία του Χάτζιμε Ισαγιάμα, η πρωτότυπη σειρά manga ξεκίνησε να εκδίδεται το 2009, εμπνέοντας μεταξύ άλλων μια επίσης επιτυχημένη anime τηλεοπτική σειρά (που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013 και βρίσκεται τώρα αισίως στον τρίτο της κύκλο), αλλά και μια μεγάλου μήκους live action ιαπωνική ταινία, το 2015, η οποία κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία σε δύο μέρη.

Attack on Titan 607

Attack on Titan 607

Στο αντίστοιχο φορμά μιας live action ταινίας σκοπεύει να κινηθεί και το -λογικά αγγλόφωνο- φιλμ που θα σκηνοθετήσει ο Μουσιέτι για λογαριασμό της Warner Bros.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από γιγαντιαία, ανθρωπόμορφα και –κυρίως– ανθρωποφάγα πλάσματα, γνωστά ως Τιτάνες, ενώ η ανθρωπότητα παλεύει για επιβίωση περιορισμένη πλέον μέσα σε οχυρωμένες πόλεις.

Attack on Titan 607

Attack on Titan 607

Η anime σειρά υπήρξε εξαιρετική και αρκούντως ανατριχιαστική, κάτι που δεν μπορεί να πει κανείς ακριβώς για την ιαπωνική live action ενσάρκωσή της. Και μολονότι είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι η αμερικανική εκδοχή θα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ και δυνατότητες για καλύτερα εφέ, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος τα υπερβολικά ψηφιακά εφέ και το έντονο γκροτέσκ στοιχείο να υπερκεράσουν τα πάντα, κάτι που είχε αποφευχθεί πολύ πιo εύκολα με την τεχνική των κινουμένων σχεδίων.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είμαστε ιδιαίτερα περίεργοι για το αποτέλεσμα, το οποίο, αν έχει την πολυπόθητη ανταπόκριση στα ταμεία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ένα νέο προσοδοφόρο franchise φαντασίας για το στούντιο.

Attack on Titan 607

Διαβάστε ακόμη