Buzz

Είναι πάντα μια καλή στιγμή να διαβάσεις κάτι παραπάνω για τον Αντρέι Ταρκόφσκι

στα 10

To «Αντρέι Ταρκόφσκι: Ο ποιητής της Εβδομης Τέχνης» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βακχικόν, αναμοχλεύοντας τις ιδέες στην πράξη του έργου του σπουδαίου Ρώσου σκηνοθέτη.

Flix Team
Είναι πάντα μια καλή στιγμή να διαβάσεις κάτι παραπάνω για τον Αντρέι Ταρκόφσκι

Ποιητικός, λιτός και αφαιρετικός, ο Αντρέι Ταρκόφσκι καταφέρνει να πει με τη σιωπή όσα δεν μπορούν να πουν άλλοι κινηματογραφιστές με τεράστιους διαλόγους. Το βλέμμα του από την αρχή της σταδιοδρομίας του ήταν στραμμένο στην αναζήτηση της αλήθειας, πολιτικής, ιστορικής και φιλοσοφικής.

Κυρίαρχα θέματα στο φιλμικό του σύμπαν ήταν η θνητή φύση του ανθρώπου, οι ατέρμονες ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, ο Θεός, η προσωπική αρμονία, η μοναξιά και ο θάνατος. Διακρίνεται για την αισθητική ολοκλήρωση των ταινιών του, την εικαστικότητα των πλάνων του, την αρμονία εικόνας και περιεχομένου και το υπαρξιακό βάθος των ταινιών του, μαχόμενος την εξοντωτική ρωσική γραφειοκρατία.

Διαβάστε ακόμη: Pop επιλογές για ένα καλοκαίρι που διαβάζεται μονορούφι

ταρκοφσι

Συνεχίζοντας τη σειρά εκδόσεων που αναφέρονται σε μεγάλους δημιουργους του σύγχρονου σινεμά μέσα από καινούρια κείμενα κριτικών κινηματογράφου διαφορετικών γενεών, οι Εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν τώρα την έκδοση «Αντρέι Ταρκόφσκι: Ο ποιητής της Εβδομης Τέχνης» για τον μεγάλο Ρώσο σκηνοθέτη και ποιητή.

Την εισαγωγή υπογράφει ο Γιώργος Ρούσσος (κριτικός κινηματογράφου tvxs.gr). Κείμενα για τον Αντρέι Ταρκόφσκι υπογράφουν οι Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Μαρσέλ Μαρτέν (σε μετάφραση της Λένας Κωνσταντέλλου). Κριτικές για τις ταινίες του γράφουν οι Αχιλλέας Κυριακίδης, Τάσος Γουδέλης, Θόδωρος Σούμας, Τάσος Ρέτζιος, Σταύρος Γανωτής και Γιώργος Ρούσσος. Την αρχισυνταξία της έκδοσης επιμελήθηκε ο Νέστορας Πουλάκος. Σύμβουλος Εκδοσης: Γιώργος Ρούσσος.

Τακρκοφσι

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση «Αντρέι Ταρκόφσκι: Ο ποιητής της Εβδομης Τέχνης» στο επίσημο site των Εκδόσεων Βακχικόν.