Buzz

Αναλύοντας τον Ρόμαν Πολάνσκι!

στα 10

Με αφορμή την προβολή του «Carnage», της τελευταίας ταινίας του Ρόμαν Πολάνσκι, δύο φανατικοί θαυμαστές του μεγάλου δημιουργού ανοίγουν τον φάκελο της φιλμογραφίας του και ανασύρουν τις εμμονές του...

Αναλύοντας τον Ρόμαν Πολάνσκι!

Με τίτλο «Life's Work: The Films of Roman Polanski», οι Σάιμον Εϊμπραμς και η Σερένα Μπράμπι (Press Play) μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του «Carnage» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με ένα βίντεο καθημερινά που αφορά τον Ρόμαν Πολάνσκι.

Χωρισμένη σε κεφάλαια, η ανάλυση των δύο φανατικών θαυμαστών του ξεκινάει με το «Polanski's God» (μπορείτε να το δείτε παρακάτω), μια μελέτη πάνω στη σχέση του έργου του Πολάνσκι με τη θρησκεία, το υπερφυσικό και την αιώνια αναμέτρηση του καλού και του κακού μέσα από το χαρακτηριστικό μαύρο χιούμορ που διαποτίζει όλες τις ταινίες του.

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα της μελέτης: «Στο έργο του Πολάνσκι δεν υπάρχουν παραδοσιακοί καλοί και κακοί. Ολοι τους έχουν δύο πλευρές. Αλλά φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Υπάρχουν ήρωες στο έργο του που δεν θα ήθελες να κάνεις παρέα μαζί τους. Αλλά μετά από λίγο ανανγωρίζεις πως όσο τους βλέπεις, αρχίζεις να ταυτίζεσαι μαζί τους...»

Με σκηνές από τις περισσότερες ταινίες του και την αγνή λατρεία ενός θαυμαστή του έργου του, δεν θα βρείτε κάτι καλύτερο για να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα για τον σκηνοθέτη που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να διεγείρει (ποικιλοτρόπως) τις αισθήσεις του κοινού.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Carnage»

Διαβάστε εδώ για τη τιμητική βράβευση του Ρόμαν Πολάνσκι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης