Buzz

Αν τολμάτε δείτε το trailer του Red State του Κέβιν Σμιθ (αλλά κάντε και το σταυρό σας καλού κακού)

στα 10

Το πάλαι ποτέ κακό παιδί του ανεξάρτητου σινεμά τα κατάφερε πάλι. Δείτε το trailer της νέας του ταινίας, όπου στο στόχαστρο βρίσκεται σκληροπυρηνική χριστιανική αίρεση που βασανίζει και εκτελεί «αμαρτωλούς» εφήβους στον αμερικανικό Νότο και θα αναφωνήσετε: ήμαρτον Κύριε!

Αν τολμάτε δείτε το trailer του Red State του Κέβιν Σμιθ (αλλά κάντε και το σταυρό σας καλού κακού)

Ο Κέβιν Σμιθ έχει ένα δικό του πλάνο διανομής της ταινίας, για το οποίο σας είχαμε μιλήσει λίγο παλιότερα. Τότε όμως δεν είχαμε ιδέα τι θα έβλεπαν τα μάτια μας.

Το trailer κυκλοφόρησε και η αντίδρασή μας ήταν μακάβριου ενθουσιασμού - όπως άλλωστε κάθε ταινία τρόμου που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να προκαλεί.

Θρίλερ τρόμου όπου ο σατανικός κακός είναι... οι Χριστιανοί; Εννοείται ότι το αιρετικό παιδί του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά θα έγραφε και θα σκηνοθετούσε κάτι τέτοιο. Ο Κέβιν Σμιθ σ' ένα trailer που σου κόβει τα πόδια παρουσιάζει με την υπερβολή του horror movie την σκοτεινή καρδιά του αμερικανικού Νότου, εκεί όπου το απόλυτο Κακό βρίσκει φιλοξενία στο δογματικό Καλό.

Η υπόθεση του «Red State» ακολουθεί μία Εκκλησία φονταμενταλιστών που απάγει, βασανίζει και θυσιάζει έφηβους σε Κυριακάτικες ιεροτελεστίες. Τα αμαρτωλά θύματα παγιδεύονται όταν απαντάνε σε ψεύτικες αγγελίες για σεξ. Οταν ο σερίφης και οι αστυνομικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν την αίρεση, οι Χριστιανοί θα πάρουν τα όπλα και θα ξεκινήσει ο πραγματικός ιερός πόλεμος.

Τρόμος, πρόκληση, τροφή για σκέψη, και μαζί Τζον Γκούντμαν, Μελίσα Λίο, Μάικλ Παρκς, Στίβεν Ρουτ, Ραλφ Γκάρμαν, Κέβιν Πόλακ.

Ηδη ο Κουέντιν Ταραντίνο αναφώνησε: «Λάτρεψα αυτή τη γαμημένη ταινία» και η ατάκα του μπήκε στο trailer.

O Θεός, μαζί μας.