Buzz

«An Object of Beauty»: Το νέο βιβλίο του Στιβ Μάρτιν γίνεται ταινία!

στα 10

Μπορεί να έχει γνωρίσει τις μεγάλες δόξες του ως κωμικός, αλλά ο Στιβ Μάρτιν έχει ποικίλες καλλιτεχνικές ανησυχίες: συλλέκτης έργων τέχνης, μουσικός της bluegrass και συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλίο μάλιστα, με τίτλο «An Object of Beauty», βρήκε παραγωγό και πρωταγωνίστρια στο πρόσωπο της Εϊμι Ανταμς!

«An Object of Beauty»: Το νέο βιβλίο του Στιβ Μάρτιν γίνεται ταινία!
Ο Στιβ Μάρτιν μπροστά στο... αντικέιμενο της ομορφιάς

Ημασταν από αυτούς στους οποίους άρεσε πολύ το «Shopgirl» (2005), η κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης νουβέλας του Στιβ Μάρτιν, με πρωταγωνιστές τον ίδιον, την Κλερ Ντέινς και τον Τζέισον Σβάρτσμαν. Βρήκαμε μία πικρή μελαγχολία στο βλέμμα του Μάρτιν, έναν καλά κρυμμένο ρομαντισμό κάτω από στρώσεις κυνισμού. Ή, και το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι ότι οι πειραματισμοί του κωμικού ηθοποιού σε άλλα χωράφια της τέχνης δεν του έχουν δώσει μεγαλύτερη δόξα από τις κινηματογραφικές του περγαμηνές. Ομως είναι αξιοσημείωτο ότι έχει μία άλλη παράλληλη ζωή και δράση, η οποία κατά καιρούς βγαίνει στην επιφάνεια (τα τελευταία χρόνια τον είδαμε να παίζει μπάντζο προμοτάροντας την περιοδεία του ως μουσικός της bluegrass μουσικής, κάτι με το οποίο έχει πάθος από τη δεκαετία του 70)

Και τώρα μαθαίνουμε ότι ακόμα ένα μυθιστόρημά του θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. Με τίτλο «An Object Of Beauty», ο Μάρτιν αφηγείται την ιστορία μία φιλόδοξης κοπέλας που εργάζεται αρχικά στον Οίκο Sotheby's ως εκτιμήτρια έργων τέχνης, αλλά σκαρφαλώνει με ελιγμούς και πονηροί μαεστρία την κοινωνική σκάλα της Νέας Υόρκης, ανοίγοντας τελικά την δική της γκαλερί. Οι λογοτεχνικοί κριτικοί περιγράφουν το βιβλίο ως μία σαρδόνια παραβολή ηθών και, γνωρίζοντας το κοφτερό χιούμορ του Μάρτιν, ανυπομονούμε και να το διαβάσουμε και να το ... δούμε!

Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή, πέρα από την διεκδίκηση της Εϊμι Ανταμς να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να στηρίξει την ταινία ως παραγωγός. Κανένα όνομα σκηνοθέτη δεν έχει πέσει στο τραπέζι και δεν ξέρουμε αν ο Μάρτιν θα συμμετέχει αυτή τη φορά μπροστά ή πίσω από τις κάμερες.

Πάντως ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ανταμς, μάλλον η ταινία αργεί: μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον, το «On the Road» του Βάλτερ Σάλες και το πολυαναμενόμενο blockbuster «Man Of Steel». Για το 2012 όμως έχει ήδη προγραμματίσει τις συνεργασίες της με τον Κλιντ Ιστγουντ και την νέα ταινία του «Trouble With The Curve», αλλά και το νέο ρομάντζο που έχει ο Σπάικ Τζόνζι στα σκαριά...

Οπότε μάλλον πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2013.