Buzz

Αν ο Βέρνερ Χέρτζογκ έκανε ταινίες από χαρτόνι

στα 10

Σίγουρα το να γυρίσει το «Fitzcarraldo» θα ήταν λιγότερο επίπονο, αλλά όχι λιγότερο ποιητικό, όπως μπορείτε να δείτε στο... «Fitzcardboardaldo»

Αν ο Βέρνερ Χέρτζογκ έκανε ταινίες από χαρτόνι

Ο Ρόμπιν Φρόχαρντ είναι animator και δημιουργός μαριονετών που αγαπά το χαρτόνι και τις εφαρμογές του. Εχοντας κατασκευάσει ακόμη κι ολόκληρες πόλεις από χαρτόνι -στις οποίες μπορούσες να περπατήσεις ακόμη και να τρέξεις με καρτ- μέσα από το Cardboard Institute of Technology ή CIT αν προτιμάτε, αποφάσισε να δοκιμάσει να αναπαραστήσει μια από τις αγαπημένες του ταινίες με το αγαπημένο του υλικό.

Το «Fitzcarraldo» του Βέρνερ Χέρτζογκ, μια ιστορία εμμονής (τόσο επί της οθόνης όσο κι εκτός) που έφερε τον ήρωα της, έναν άντρα που αναζητούσε το όνειρό του πέρα από τα όρια της τρέλας και τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή του Κλάους Κίνσκι σχεδόν μέχρι εκεί, είναι μια από τις πιο φιλόδοξες ιστορίες που αφηγήθηκε ποτέ το σινεμά και μια ταινία με τον δικό της μύθο.

2

Εναν μύθο τόσο όσο μεγάλο, ώστε να χρειάζεται ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ για να χωρέσει, όπως είδαμε στο «Burden of Dreams» του Λες Μπλανκ, το φιλμ που αφηγήθηκε την περιπέτεια της δημιουργία της που είχε προλάβει να αποκτήσει ήδη μυθικές διαστάσεις.

Ο Φρόχαρντ κάνει με τα χαρτόνια του, ένα tribute και στις δύο ταινίες μέσα από τα δικά του «Fitzcardboardaldo» and «Corrugation of Dreams», δείχνοντας όχι απρόβλεπτα, πως το σπουδαίο σινεμά, κρατά την δύναμή του ακόμη κι αν είναι φτιαγμένο από χαρτί...