Buzz

Amy Winehouse: The Documentary

στα 10

Ενα ντοκιμαντέρ για την τόσο σπουδαία όσο κι αυτοκαταστροφική Βρετανίδα τραγουδίστρια που έφυγε νωρίς, ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί για αγοραστές στο market του Φεστιβάλ Καννών.

Amy Winehouse: The Documentary

Η Universal Music προσέγγισε τον βραβευμένο βρετανό ντοκιμαντερίστα Ασίφ Καπάντια (σκηνοθέτη του «Senna») για να συνεργαστούν στην μεταφορά της πολυτάραχης ζωής και του ταλαντούχου έργου της Εϊμι Γουάινχαουζ στην μεγάλη οθόνη. Η Focus Features International, κομμάτι της μητρικής Universal, έχει αναλάβει να πουλήσει το πρότζεκτ στην Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών.

«Σκοπός μας είναι ένα εξαιρετικά μοντέρνο, συναισθηματικό και άμεσο ντοκιμαντέρ που θα έχει τη δύναμη να κουβαλήσει το άστρο της Εϊμι, αλλά και να ρίξει φως στον σύγχρονο κόσμο μας με έναν τρόπο που λίγες ταινίες το κάνουν...» δήλωσε ο Καπάντια.

«Η Εϊμι ήταν το ένα-στο-εκατομμύριο ταλέντο της γενιάς μας και είχε την προσοχή μας από το πρώτο λεπτό. Εγραφε μουσική και τραγουδούσε από την καρδιά της, για αυτό και μας μάγεψε. Είναι τραγικό πώς άρχισε να αυτοκαταστρέφεται όσο τα μίντια δεν την άφηναν ήσυχη - οι προβληματικές της σχέσεις, η παγκόσμια επιτυχία της, η ιδιαίτερη ζωή της. Η κοινωνία μας τη δόξασε στην επιτυχία και την καταδίκασε στην αποτυχία, όπως ακριβώς μας βόλευε... » συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.

«Ο Ασίφ έχει το ταλέντο και την ευαισθησία να μεταφέρει μία αληθινή ιστορία με συγκίνηση, αλλά κυρίως με τρόπο που θα προκαλέσει διάλογο με το θεατή...» δήλωσε η διευθύντρια της Focus International, Αλισον Τόμπσον.

Οσοι έχουμε δει το «Senna», το ντοκιμαντέρ για ένα άλλο αδικοχαμένο ταλέντο, τον Βραζιλιάνο Αϊρτον Σένα, τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, συμφωνούμε.

Ενα ακόμα καλό νέο είναι ότι η Universal δέχτηκε να φέρει ο Καπάντια μαζί και τον παραγωγό του από το «Senna», Τζέιμς Γκέι-Ριζ. Aυτό τουλάχιστον διασφαλίζει έναν κοινό τόνο σεβασμού προς το θέμα του ντοκιμαντέρ κι όχι ένα εύκολο ποπ μελόδραμα.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα το κορίτσι των 12 εκατομμυρίων «Back to Black» πωλήσεων μπορεί να στραφεί στην κίτρινη σαπουνόπερα που τάισε τις ανασφάλειές της και την κατέστρεψε.

Το ντοκιμαντέρ δεν έχει ακόμα παρά τον προσωρινό του τίτλο «Amy Winehouse: The Documentary». Προτάσεις;