Buzz

Εϊμι Σούμερ: Γιατί είναι απαραίτητο για μία κωμικό να πει τα «dirty stuff»

στα 10

H Eϊμι Σούμερ είναι το σέξι εξώφυλλο και το πιπεράτο κεντρικό θέμα του Vanity Fair Μαΐου και μας εξηγεί γιατί λατρεύει να φέρνει τον κόσμο σε δύσκολη θέση...

Εϊμι Σούμερ: Γιατί είναι απαραίτητο για μία κωμικό να πει τα «dirty stuff»

Το cover story του Vanity Fair Μαΐου είναι η Νο1 κωμικός αυτή τη στιγμή. Με τίτλο «Amy Schumer Is Rich, Famous, and in Love: Can She Keep Her Edge?» το άρθρο εξετάζει αν μπορεί μία αθυρόστομη, προκλητική, πολιτική κωμικός, σεναριογράφος, παραγωγός να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού και την τόλμη της στο κείμενο. Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:

Δεν ήταν το όνειρό της να γίνει κωμικός

Οχι όχι. Ημουν αθλήτρια, έπαιζα βόλεϊ, το λάτρευα. Ομως στο γυμνάσιο είχα ένα φρικιαστικό ατύχημα στο σερφ: η σανίδα έσκισε το πόδι μου, έχω 41 ράμματα σε τρία επίπεδα. Οπότε ναυάγησε το όνειρο της Ολυμπιονίκη. Στο κολλέγιο, στο δεύτερο έτος, ξεκίνησα το θέατρο...

Πόσο την τρομάζει το stand-up

Καθόλου. Δεν ξέρω γιατί. Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Ισως κάτι δεν πάει καλά με μένα. Αλλά δεν έχω στρες. Δεν είχα ποτέ - κι αυτό ήταν βασισμένο σε λανθασμένη εντύπωση για μένα, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν ήμουν καλή για χρόνια!

Διαβάστε επίσης: Η Εϊμι Σούμερ και οι υπόλοιπες «αληθινές» γυναίκες στο ημερολόγιο της Pirelli 2016

amy schumer VF 607

Γιατί το κυρίαρχο θέμα στην κωμωδία της είναι το σεξ

Δεν μπορώ να το προσδιορίσω αλλιώς, αλλά από μικρή που διάβαζα τα περιοδικά της μητέρας μου και τις συμβουλές που έδιναν στις γυναίκες για το σεξ («Φόρεσε το πουκάμισο και τη γραβάτα του και περίμενέ τον να επιστρέψει») ήθελα να το κανιβαλίσω και να πάρω τη δύναμη από εκεί που την έδιναν. Σκεφτόμουν ότι υπάρχει κάτι στο σεξ που κανείς δε λέει δυνατά και θέλω να το πω εγώ. Και ήθελα να το πω στη σκηνή με τον τρόπο που θα το έλεγα στις φίλες μου. Ενα από τα πρώτα μου αστεία ήταν αυτό, για παράδειγμα: «Το αγόρι μου στο σεξ θέλει τα φώτα ανοιχτά. Εκείνος τα ανάβει κι εγώ φωνάζω «οχι!». Και μου λέει «αγάπη μου, γιατί ντρέπεσαι; Εχεις υπέροχο σώμα». Και εγώ του απαντάω «Μωρό μου πόσο γλυκός είσαι που νομίζεις ότι δε θέλω να δω εμένα». Τέτοια πράγματα. Αλλά και πιο αιχμηρά, τύπου «Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να απολαύσει κανείς μια σοκολάτα. Αυτό μου έλεγε κι ο θείος μου όταν μου τις έβαζε στο βρακάκι μου...»

Ενιωθα ότι με αυτά τα αστεία υπήρχε μια δύναμη που έβγαινε προς τα έξω, γινόταν γέλιο, γινόταν διάλογος. Και ίσως λίγο βοηθούσα.

amy schumer VF 607 2

Κωλώνουν οι ιδιοκτήτες των Comic Clubs μαζί της;

Ναι, εννοείται. Πολλές φορές μου έχουν πει «Κοίτα, δε χρειάζεται να κάνεις τα βρώμικα αστεία εδώ». Δε θα το έλεγαν ποτέ αυτό σ' έναν άντρα κωμικό. Εννοείται. Και τότε είναι που απαιτείται να κάνω τα «βρώμικα αστεία».

Ποια ήταν η πρώτη φορά που θυμάται να φέρνει άντρα σε δύσκολη θέση με το χιούμορ της;

Πρωτοετής στο Γυμνάσιο. Ζητούσα από τον καθηγητή να με αφήσει να πάω στην τουαλέτα και αρνιόταν. Τον κοίταξα και του είπα «ΟΚ τότε θα ματώσω όλη μου την καρέκλα».

Γιατί όλα στο χιούμορ επιτρέπονται

Κάθε γυναίκα πάνω από τα 35 είναι γριά, γεροντοκόρη. Κάθε γυναίκα πάνω από τα 60 κιλά είναι χοντρή. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλες τις γυναίκες, αλλά για μένα όλα είναι αστεία. Δεν με αγγίζουν. Δεν με πληγώνουν. Για αυτό και μου αρέσει αντίστοιχα να παίζω με τις ανασφάλειες των υπόλοιπων ανθρώπων. Οι άντρες συνήθως αντιδρούν χειρότερα. Ομως όλα στο χιούμορ επιτρέπονται παιδιά. Είναι σαν το χιπ χοπ. Είναι οικονομία λέξεων η κωμωδία. Το λατρεύω αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: