Industry

Αμερικανικό box office: οι «Μεγάλοι 2» έφαγαν το… μεγάλο «Pacific Rim»

στα 10

Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι. Οι μικροσκοπικοί υπηρέτες του «Despicable Me 2» και ο Ανταμ Σάντλερ του «Grown Ups 2» έκαναν περισσότερα εισιτήρια το Σαββατοκύριακο στην Αμερική από τα υπερμεγέθη τέρατα και τα ρομπότ του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Αμερικανικό box office: οι «Μεγάλοι 2» έφαγαν το… μεγάλο «Pacific Rim»

Αυτή τη φορά δε συζητάμε για αποτυχία του μεγέθους του «Lone Ranger» που καταποντίστηκε στο αμερικανικό box office. Αλλά το «Pacific Rim» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, η θηριώδης υπερπαραγωγή που κόστισε 185 εκατομμύρια δολάρια, άνοιξε αυτό το τριήμερο στην Αμερική και συγκέντρωσε το απροσδόκητα μικρό νούμερο των 38,8 εκ. δολαρίων. Ευτυχώς για την παραγωγή, η πορεία της ταινίας στον υπόλοιπο κόσμο ήταν πολύ καλύτερη, καθώς οι άλλες 38 χώρες όπου έκανε την πρεμιέρα της η ταινία έφεραν στα ταμεία επιπλέον 53 εκ. δολάρια, τα οποία αναμένεται μέχρι να τελειώσει ο κύκλος προβολών της ταινίας να φτάσουν τα 300 εκ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στην πρώτη θέση του αμερικανικού box office θα βρεθεί, στη δεύτερη εβδομάδα του, το σίκουελ «Εγώ, ο Απαισιότατος 2», με 44,8 εκ. δολάρια σε εισπράξεις και λίγο πιο χαμηλά, στη δεύτερη θέση, ένα ακόμα σίκουελ, οι «Μεγάλοι 2», η κωμωδία με τον Ανταμ Σάντλερ, με σύνολο εισπράξεων 42,5 εκ. δολάρια.

Παρότι, βέβαια, το «Pacific Rim» δεν έκανε τα προσδοκώμενα εισιτήρια στην Αμερική – η ανταπόκριση του κοινού που πήγε να δει την ταινία ήταν εξαιρετικά θετική, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες θεατές – το αμερικανικό box office του τριημέρου είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, συνεχίζοντας μια πορεία που θα αναδείξει αυτό το καλοκαίρι ως το πιο επιτυχημένο εμπορικά στην ιστορία του αμερικανικού σινεμά.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το αμερικανικό box office του τριημέρου. Το «Grown Ups 2» προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες, το «Pacific Rim» αναμένεται στις 12 Σεπτεμβρίου και το «Despicable Me 2» στις 10 Οκτωβρίου.