Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Αμερικανική Ενωση Διευθυντών Φωτογραφίας δίνει φέτος τιμητικό βραβείο στον Τζεφ Μπρίτζες

στα 10

Ο οσκαρικός πρωταγωνιστής θα τιμηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου από έναν άλλο κινηματογραφικό κλάδο, τους φωτογράφους, οι οποίοι δηλώνουν ότι τον θεωρούν «δικό τους άνθρωπο».

Η Αμερικανική Ενωση Διευθυντών Φωτογραφίας δίνει φέτος τιμητικό βραβείο στον Τζεφ Μπρίτζες

Ολοι θέλουν τον «Dude» στην παρέα τους. Ακόμα και οι διευθυντές φωτογραφίας. Ο Τζεφ Μπρίτζες παρέλαβε πριν από έναν μήνα την τιμητική Χρυσή Σφαίρα για το σύνολο της καριέρας τους, αλλά τα βραβεία του δεν τελειώνουν εδώ. Στις 9 Φεβρουαρίου θα παραλάβει το τιμητικό βραβείο της Ενωσης Διευθυντών Φωτογραφίας της Αμερικής, κατά τη διάρκεια της 33ης τελετής απονομής των δικών τους κινηματογραφικών βραβείων.

Καθόλου τυχαία. Είναι γνωστό ότι ο οσκαρικός ηθοποιός είχε πάντα πάθος με τη φωτογραφία και λειτουργούσε στα γυρίσματα των ταινιών του ως «ανεπίσημος» φωτογράφος πλατώ.

Jeff Bridges 607 1

«Θεωρούμε ότι ο Τζεφ είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο στην οθόνη κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος εκτός οθόνης» δήλωσε ο πρόεδρος της ASC, Κις βαν Οστρουμ. «Είναι αξιαγάπητος στην αγορά και σεβαστός για το οσκαρικού διαμετρήματος ταλέντο του. Ομως κι εμείς, τα μέλη της Ενωσης Διευθυντών Φωτογραφίας, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Είναι ένας από εμάς γιατί μοιράζεται την αγάπη και το πάθος της αφήγησης μέσα από εικόνες κι έχει δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης με τη φωτογραφική του μηχανή...»

Διαβάστε κι αυτό: Γιατί ο Τζεφ Μπρίτζες ήταν, είναι και θα είναι ο coolest dude

Jeff Bridges 607 2

Να θυμίσουμε ότι οι φωτογραφίες του Μπρίτζες έχουν κυκλοφορήσει σε τεύχη των περιοδικών «Premiere» και «Aperture», ενώ γκαλερί έχουν οργανώσει ατομικές εκθέσεις από τη μία άκρη της Αμερικής μέχρι την άλλη.

Το 2003, ο εκδοτικός οίκος PowerHouse κυκλοφόρησε φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Pictures: Photographs by Jeff Bridges», με επιλεγμένες φωτογραφίες από τις (μέχρι τότε) στιγμές της καριέρας του.

Το 2013, ο Μπρίτζες τιμήθηκε με το «Infinity Award» από το International Center of Photography.

Διαβάστε περισσότερα: