Buzz

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το «American Sniper»

στα 10

Για τρίτη εβδομάδα στο νούμερο 1 του αμερικανικού box-office, το «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ μεγαλώνει σε επιτυχία, όσο μεγαλώνουν οι αντιδράσεις εναντίον του.

Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το «American Sniper»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety, βασισμένο στα εισιτήρια του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε, το «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ πλησιάζει τα 250 εκατομμύρια σε εισπράξεις, συγκεντρώνοντας 31.8 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο και παραμένοντας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στο νούμερο 1 του αμερικανικού box-office.

Ta 31.8 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο (γνωστό ως το Σαββατοκύριακο του Super Bowl), σπάνε το ρεκόρ εισιτηρίων προηγούμενων ετών που μέχρι και σήμερα διατηρούσε το «Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour» του 2008 με 31.2 εκατομμύρια δολάρια.

[Update: Στα τελικά νούμερα του τριημέρου, το «American Sniper» δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της «Hanna Montana», γεγονός που ωστόσο δεν μειώνει την επιτυχία του.]

Διαβάστε αναλυτικά: To «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ σαρώνει τα ταμεία, διχάζει το Χόλιγουντ!

Το σύνολο των 248.9 εκατομμύριων δολαρίων που έχει αγγίξει μέχρι σήμερα η ταινία θεωρείται αδιανόητο για ένα δράμα, με βαθμό καταλληλότητας R (κατάλληλο για κάτω των 17 με γονική συναίνεση) και με θέμα τον πόλεμο στο Ιράκ. Αν η ταινία συνεχίσει την ανοδική της πορεία θα ξεπεράσει το «The Matrix Reloaded» και θα γίνει η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών με χαρακτηρισμό R - στην πρώτη θέση είναι «Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον με περίπου 380 εκατομμύρια δολάρια.

American Sniper 607

Σε ευθεία αναλογία με την επιτυχία της ταινίας και ο διχασμός ανάμεσα σε θεατές, κριτικούς και δημόσιους υποστηρικτές και πολέμιους της ταινίας με τελευταία προσθήκη την Μισέλ Ομπάμα που μιλώντας σε ένα event με βετεράνους πολέμου δήλωσε: «Ξέρω ότι έχουν υπάρξει κριτικές, αλλά νιώθω ότι αυτή η ταινία αγγίζει πολλά συναισθήματα και εμπειρίες που έχω ακούσει από πρώτο χέρι από οικογένειες στρατιωτών τα τελευταία χρόνια.» και την κόντρα Μάικλ Μουρ - Κλιντ Ιστγουντ να κορυφώνεται με «τρομακτικές» αποκαλύψεις από το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015: Είναι ο Μπράντλεϊ Κούπερ ξαφνικά το φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου;

Ο ίδιος ο Κλιντ Ιστγουντ θεωρεί το «American Sniper» τo «πιο αντιπολεμικό μήνυμα που μια ταινία θα μπορούσε ποτέ να δώσει», δικαιολογώντας τη δήλωσή του από το γεγονός πως το φιλμ ασχολείται με την επιστροφή των στρατιωτών στις οικογένειές τους κουβαλώντας τα τραύματα μιας παράνοιας, αλλά μάλλον είναι περισσότεροι αυτοί που είναι σίγουροι πως η ταινία ηρωοποιεί ένα στυγνό δολοφόνο.

Το «American Sniper» (ελληνικός τίτλος: «Ελεύθερος Σκοπευτής») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

Διαβάστε ακόμη: