Buzz

«America Will Never Be Destroyed» και άλλα παραμύθια από τον Ρόλαντ Εμεριχ

στα 10

Ο Λευκός Οίκος γίνεται στάχτη στο πρώτο τρέιλερ του «White House Down», αλλά η πίστη μας στον Εμεριχ ως ειδήμονα των ταινιών καταστροφής αναγεννιέται από τις φλόγες!

«America Will Never Be Destroyed» και άλλα παραμύθια από τον Ρόλαντ Εμεριχ

Εχοντας καταστρέψει το σύμπαν – και ιδιαίτερα την Αμερική – σε ταινίες όπως η «Ημέρα Ανεξαρτησίας», το «Godzilla», η «Επόμενη Μέρα» και το «2012», ο Ρόλαντ Εμεριχ ισοπεδώνει οριστικά τον Λευκό Οίκο στο νέο του φιλμ, ανεβάζοντας όμως τη θερμοκρασία με το πρωταγωνιστικό του δίδυμο, τον Τσάνινγκ Τέιτουμ και τον Τζέιμι Φοξ.

Το «White House Down» θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου, παίρνοντας ήδη τον τίτλο ενός από τα πιο πολυαναμενόμενα καλοκαιρινά blockbusters στην Αμερική, ενώ στην Ελλάδα προβλέπεται να σκάσει τον Σεπτέμβριο. Στην ταινία, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ είναι ο πράκτορας που αναλαμβάνει να προστατεύσει τον Πρόεδρο Τζέιμι Φοξ από τρομοκρατική επίθεση στον Λευκό Οίκο. Το γεγονός ότι ο πράκτορας, λίγο πριν την επίθεση, είχε φέρει στο κτίριο ως επισκέπτη την κορούλα του ανεβάζει το συγκινησιακό στοιχείο, μια και ο ήρωας θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην τιμή, τον Πρόεδρο, την ασφάλεια της χώρας και το παιδί του, όσο ο Εμεριχ επιλέγει τους θεαματικότερους τρόπους να κάνει πράγματα να εκρήγνυνται.

Παράλληλα με το λανσάρισμα του «White House Down», όμως, ο Ρόλαντ Εμεριχ βρήκε ευκαιρία να δώσει στα media νέα στοιχεία για τα (δύο) σίκουελ του «Independence Day» που ετοιμάζει. Οι ταινίες θα λέγονται, από κοινού, «ID Forever» και η ιστορία θα εκτυλίσσεται γύρω στα είκοσι χρόνια μετά την πρώτη ταινία του 1996. Οι εξωγήινοι έχουν καλέσει ενισχύσεις στη Γη και οι άνθρωποι, ενώ γνωρίζουν ότι η απειλή επιστρέφει δριμύτερη, δεν έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν σωστά: επειδή ο μόνος τρόπος να ταξιδέψουν στο διάστημα είναι μέσω ειδικών λαγουμιών, οι εξωγήινοι μπορούν να κάνουν το ταξίδι μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται γύρω στα 20 με 25 χρόνια για να εξελίξουν την απαραίτητη τεχνολογία! «Θα συναντήσουμε κάποιους από τους παλιούς ήρωες,» εξηγεί ο Εμεριχ, «αλλά θα γνωρίσουμε και πολλούς νέους. Μοιάζει λίγο σα ν’ αναλαμβάνουν δράση οι γιοι των κεντρικών χαρακτήρων της πρώτης ταινίας.»

Δείτε προς το παρόν παρακάτω το τρέιλερ του «White House Down», γιατί το «ID Forever» βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, κοντά στη σφαίρα του φανταστικού (ενώ αργότερα θα γίνει ιδιαίτερα ρεαλιστικό!). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «White House Down» και δείτε φωτογραφίες από την ταινία.