Buzz

Πάμε «Πλατεία Αμερικής»; Νέο τρέιλερ για την ταινία του Γιάννη Σακαρίδη

στα 10

Η δεύτερη μέγαλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη φτάνει στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου με σύνθημα για όλους #RefusetoSink

Πάμε «Πλατεία Αμερικής»; Νέο τρέιλερ για την ταινία του Γιάννη Σακαρίδη

Ο Μπίλι και ο Νάκος είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του, μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμο του. Η Τερέζα, μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ, ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Οσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Amerika Square», της νέας, δεύτερης μεγάλου μήκους μετά το «Wild Duck», ταινίας του Γιάννη Σακαρίδη - ένα νεο-νουάρ πορτρέτο μιας Αθήνας που αντιδρά ακόμη στην πολυτισμικότητα την ίδια ώρα που μοιάζει να παραδέχεται πως βρίσκεται - εκτός των άλλων - σε μια πρωτοφανή κρίση ταυτότητας.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη 2016: Η Καζαμπλάνκα είναι έγχρωμη στο «Amerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη

Πλατεία αμερικής 607

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Μπουσάν, τη συμμετοχή της στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (όπου και κέρδισε κέρδισε ειδική μνεία για τον θαυμάσιο ηθοποιό Βασίλη Κουκαλάνη, αλλά και Βραβείο της Fipresci και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας) και τα ταξίδια του στα Φεστιβάλ του κόσμου, το «Amerika Square» βγαίνει στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου από τη Feelgood Entertainment με ελπιδοφόρο σύνθημα το «Refuse to Sink».

Δείτε εδώ το νέο τρέιλερ του «Amerika Square»:

Amerika Square / Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης / Σενάριο: Γιάννης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Σακαρίδης, βασισμένο στο βιβλίο «Η Βικτώρια δεν Υπάρχει» του Γιαννη Τσιρμπα από τις εκδόσεις Νεφέλη / Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ξένια Ντάνια, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης

Πλατεία Αμερικής Αφίσα