Buzz

Η Amazon αποχωρεί από τον «Ανθρωπο που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ

στα 10

Αλλο ένα εμπόδιο για την ταινία του Τέρι Γκίλιαμ «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» λίγες μέρες πριν κάνει την πρεμιέρα της στο 71ο Φεστιβάλ Καννών και κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Η Amazon αποχωρεί από τον «Ανθρωπο που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ

Από ότι φαίνεται η ταινία του Τέρι Γκίλιαμ «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» πέφτει στο ένα εμπόδιο μετά το άλλο.

Μετά τα 17 χρόνια που χρειάστηκε η ταινία να ολοκληρωθεί, λόγω των αλλεπάλληλων ακυρώσεων, αναβολών και περιπέτειων με την παραγωγή, το καστ και τα δικαιώματα και μετά την αγωγή του μεγαλοπαραγωγού Πάουλο Μπράνκο, ο οποίος θέλει να εμποδίσει την έξοδο της ταινίας «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» στις γαλλικές αίθουσες στα τέλη Μαΐου και την επίσημη πρεμιέρα του στο 71ο Φεστιβάλ Καννών, όπου η ταινία έχει προγραμματιστεί να κλείσει τη διοργάνωση το Σάββατο 19 Μαΐου, που είχαν σαν αποτέλεσμα να προκαλέσουν ένα ελαφρύ εγκεφαλικό στον ίδιο τον Γκίλιαμ, έρχεται και η είδηση, σαν κερασάκι στην τούρτα, πως η Amazon, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, φεύγει από εταιρεία διανομής στην Αμερική.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως, είναι αλήθεια. Ο «Δον Κιχώτης» του Τέρι Γκίλιαμ έχει τρέιλερ

the man who killed don quixote 607

Αυτό σημαίνει πως δεν η ταινία δεν θα παιχτεί ούτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρείας, Amazon Prime. Η Amazon Studios είχε συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας, και είχε δεσμευτεί για την διανομή της στις ΗΠΑ. Ο Γκίλιαμ είχε υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία το 2015 στις Κάννες, την ίδια χρονιά μάλιστα που ο Τζιμ Τζάρμους είχε υπογράψει για την ταινία του «Paterson» με την ίδια εταιρεία. Τότε, ο Γκίλιαμ είχε δηλώσει πως «η Amazon και οι συναφείς εταιρείες, έχουν ενδιαφέρον μιας και βρίσκονται ακόμα στα πρώιμα στάδια. Δεν έχουν την γραφειοκρατία που βρίσκεται εδώ και χρόνια στα υπόλοιπα στούντιο του συστήματος, οπότε είναι γεμάτα από ανθρώπους που είναι ανοιχτοί σε νέες και φρέσκιες ιδέες. Ετσι είναι μια καλή στιγμή να συνεργαστούμε με ανθρώπους σαν αυτούς.»

Μέχρι στιγμής η Amazon δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα πάντως με το γαλλικό δικαστήριο που έβγαλε απόφαση στις 9 Μαΐου, η προσπάθεια του Πάουλο Μπράνκο να σταματήσει την προβολή της ταινίας δεν ευοδώθηκε και έτσι η ταινία μπορεί να παιχτεί ελεύθερα ως ταινία λήξης του 71ου Φεστιβάλ Καννών στις 19 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως, είναι αλήθεια. Ο «Δον Κιχώτης» του Τέρι Γκίλιαμ έχει τρέιλερ

The Man Who Killed Don Quixote 607