Buzz

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά τον Ασγκάρ Φαραντί

στα 10

Η παραγωγή της καινούριας ταινίας του Ιρανού σκηνοθέτη θα γίνει από τον Ισπανό συνάδελφό του.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ συναντά τον Ασγκάρ Φαραντί

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν είναι προφανώς καινούριος στην παραγωγή ταινιών. Εδώ και χρόνια, μαζί με τον αδελφό του Αγκουστίν, έχουν την δική τους εταιρία παραγωγής El Deseo, η οποία μπορεί να ξεκίνησε για να κάνει την δουλειά του Πέδρο πιο εύκολη, αλλά στην πορεία έκανε την παραγωγή σε μια σειρά από ταινίες άλλων σκηνοθετών όπως της Λουκρέσια Μαρτέλ, της Ιζαμπέλ Κοσέτ, ή ακόμη και του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Και σε μερικές από αυτές, ο ίδιος ο Πέδρο βάζει την σφραγίδα της έγκρισής του, προσθέτοντας ένα «Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ παρουσιάζει» ή κάτι ανάλογο στην αφίσα και τα credits της ταινίας, όπως έκανε πρόσφατα για το «Ιστορίες για Αγρίους» του Νταμιάν Σιφρόν.

Κάτι ανάλογο θα κάνει και στην επόμενη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί η οποία δεν έχουμε ακόμη τίτλο, ούτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την ιστορία της, αλλά ξέρουμε ότι ο Πέδρο κι ο Αγκουστίν θα είναι οι παραγωγοί της.

Ξέρουμε επίσης ότι θα γυριστεί στην Ισπανία και θα πρωταγωνιστούν τόσο Ισπανοί όσο και Αμερικάνοι ηθοποιοί. Αυτή δεν είναι πρώτη ταινία του Φαραντί εκτός Ιράν αφού πριν δυο χρόνια είχε γυρίσει το «Παρελθόν» στην Γαλλία, αλλά είναι σίγουρο ότι η συμμετοχή του Αλμοδοβάρ στην παραγωγή θα δώσει στο φιλμ ακόμη μεγαλύτερη ορατότητα.

Εν τούτοις θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να το δούμε στις οθόνες μας, αφού τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2016. Μέχρι τότε, ο Φαραντί θα έχει γυρίσει μια ακόμη ταινία στην πατρίδα του και η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Silencio» θα έχει ήδη βγει στις αίθουσες.

Update: Ο Αλμοδόβαρ κι ο Φαραντί συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στα γυρίσματα του «Silencio» κι ο Πέδρο έγραψε στο site της εταιρίας παραγωγής του El Deseo για το φιλμ που ετοιμάζουν: «Δεν ξέρω αν είναι πολύ νωρίς να μιλήσω γι αυτό. Πριν λίγες μέρες ο Ασγκάρ ήρθε να με βρει στα γυρίσματα. Το 2011 βρεθήκαμε και οι δυο υποψήφιοι στα Οσκαρ και σε πολλά τραπέζια μαζί, αφού είχαμε τον ίδιο διανομέα και κάπως έτσι, σφραγίσαμε την φιλία μας. Ο Φαραντί έχει τελειώσει το σενάριο της καινούριας ταινίας του, που διαδραματίζεται στην Ισπανία. Η El Deseo θα κάνει την παραγωγή με την γαλλική εταιρία Memento κι ελπίζω το project να ευοδωθεί. Θαυμάζω βαθιά το σινεμά του Φαραντί, καθώς είναι ένας από τους λίγους σύγχρονους σεναριογράφους που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν πάνω στο θέμα των οικογενειακών σχέσεων.»

almodovar farhadi 607

Διαβάστε ακόμη: Με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και τα κορίτσια του στα γυρίσματα του «Silencio»