Buzz

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ μάς βάζει στη θέση μας: το «Alien» του Νιλ Μπλόμκαμπ δε θα γίνει ποτέ

στα 10

Θυμάστε που 5 χρόνια πριν ο Νιλ Μπλόμκαμπ ονειρεύοταν το πέμπτο «Alien»; Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ξεκαθαρίζει τι συνέβη με εκείνο το πρότζεκτ...

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ μάς βάζει στη θέση μας: το «Alien» του Νιλ Μπλόμκαμπ δε θα γίνει ποτέ

To 2015 o Νιλ Μπλόμκαμπ (ο συναρπαστικός δημιουργός του «District 9») είχε αποκαλύψει μια σειρά από προσχέδια που είχε φτιάξει για ένα πιθανό σίκουελ του «Alien» που δεν έγινε ποτέ - δείτε τα εδώ.

Σκοπός του ήταν η αναγέννηση του franchise με έναν τρόπο που μόνο ένας πραγματικός fan θα μπορούσε να περιγράψει:

«Θέλω αυτή η ταινία να είναι κυριολεκτικά το γενετικό δίδυμο του "Aliens", οπότε θα έχουμε το "Alien", το "Aliens" και αυτήν εδώ την ταινία. Θα είναι ένας φροϋδικός εφιάλτης. Αυτό το στοιχείο για μένα είναι τόσο γοητευτικό, το να προσπαθήσεις να τοποθετήσεις τους θεατές στην άκρη της καρέκλας τους όλη την ώρα με ένα παραδοσιακό φιλμ τρόμου τύπου "ένα τέρας σε παρακολουθεί στον σκοτεινό διάδρομο". Και αν αναμείξεις τον κύκλο της ζωής και τα στοιχεία του σύμπαντος του "Alien", τότε αυτό για μένα μοιάζει με μια πυριτιδαποθήκη δημιουργικότητας.»

Alien Neil Blomkamp 607 Ενα από τα ανέκδοτα σχέδια του Νιλ Μπλόμκαμπ για το «Alien»

Δείτε κι αυτό: Το πλήρωμα του «Alien: Covenant» έχει ένα μήνυμα για σας

Δύο χρόνια μετά και στην αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του «Alien: Covenant» που υπογράφει ο ίδιος ο Ρίντλεϊ Σκοτ ως 2ο πρίκουελ (μετά τον «Προμηθέα»), ο Σκοτ βάζει τα πράγματα στη θέση του για το πρότζεκτ του Νιλ Μπλόμκαμπ.

«Το στούντιο της Fox δεν το προχώρησε ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ στ' αλήθεια σενάριο» αποκάλυψε ο Σκοτ. «Ηταν μόνο μια ιδέα, μία πρόταση 10 σελίδων. Δεν αναπτύχθηκε, δεν προχώρησε. Και το Fox τράβηξε την πρίζα. Δε θα γίνει ποτέ αυτή τη ταινία...»

Δηλαδή, δε θα υπάρξει «Alien 5»;

«Οχι, δεν νομίζω» απάντησε ο Σκοτ.

Εμείς δηλώνουμε λίγο απογοητευμένοι. Το δυστοπικό όραμα του Μπλόμκαμπ μάς φαινόταν ιδανικό για συνέχεια του μύθου.

Ας θυμηθούμε πώς είχε ανακοινώσει τότε τα νέα ο Μπλόμκαμπ στο instgram του: «Οπότε νομίζω ότι αυτό είναι επίσημα η επόμενη μου ταινία», ποστάροντας μια φωτογραφία από το «Alien».

Alien Neil Blomkamp 607

Διαβάστε περισσότερα: