Buzz

Η Τζούλιαν Μουρ και η Αλίσια Βικάντερ θα υποδυθούν την Γκλόρια Στάινεμ (στην ίδια ταινία)

στα 10

Οι δύο ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν τη διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφο, φεμινίστρια και ακτιβίστρια στο biopic που ετοιμάζει η Τζούλι Τέιμορ.

Η Τζούλιαν Μουρ και η Αλίσια Βικάντερ θα υποδυθούν την Γκλόρια Στάινεμ (στην ίδια ταινία)

Η Αλίσια Βικάντερ και η Τζούλιαν Μουρ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Οχι, δεν συμβαίνει κάτι μεταφυσικό, απλά θα ερμηνεύσουν τον ίδιο χαρακτήρα στην ίδια ταινία. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο βραβευμένες με Οσκαρ ηθοποιοί θα ενσαρκώσουν την Γκλόρια Στάινεμ, τη διάσημη Αμερικανίδα φεμινίστρια, δημοσιογράφο, και κοινωνική και πολιτική ακτιβίστρια, η οποία έγινε, αναγνωρισμένη από το αμερικανικό κράτος, ηγέτης και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Την ταινία σκηνοθετεί η Τζούλι Τέιμορ («Frida», «Titus», «Across the Universe»), βασισμένη στην αυτοβιογραφία της Στάινεμ, «My Life on the Road», και με σενάριο το οποίο υπογράφουν η Τέιμορ μαζί με τη θεατρική συγγραφέα Σάρα Ρουλ.

Διαβάστε ακόμη: Η Αλίσια Βικάντερ κι άλλες 600 Σουηδές ηθοποιοί, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τη σεξουαλική παρενόχληση

Gloria Steinem 607 Η πραγματική Γκλόρια Στάινεμ

Με αυτές τις προδιαγραφές, κι αν όλα πάνε καλά (καθώς η Τέιμορ δεν έχει υπάρξει ακριβώς τυχερή στις παραγωγές της), το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι τουλάχιστον ένα biopic με προσωπικότητα και φαντασία, και -γιατί όχι- και μερικές οσκαρικές υποψηφιότητες.

Η Βικάντερ θα ερμηνεύσει τη Στάινεμ σε ηλικία από 20 έως 40 ετών, τα χρόνια δηλαδή που διαμόρφωσαν τις απόψεις και την ιδεολογία της, ενώ η Μουρ σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν από απρόθυμη εκπρόσωπος του κινήματος μετατράπηκε σε κινητήριο δύναμη-σύμβολο της ισότητας.

Προς το παρόν, αναζητούνται ακόμα δύο ηθοποιοί για να υποδυθούν τη Στάινεμ σε νεότερη ηλικία.

Gloria Steinem 607

Διαβάστε ακόμη