Buzz

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν

στα 10

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης του «Gravity» επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, σε ένα βίντεο από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «Roma».

Flix Team
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που είδαμε το «Gravity», που χάρισε στον Αλφόνσο Κουαρόν το Οσκαρ σκηνοθεσίας και ταυτόχρονα το ρεκόρ του πρώτου ισπανόφωνου και Μεξικανού δημιουργού που κέρδισε ποτέ το συγκεκριμένο βραβείο.

Και όλα αυτά τα χρόνια, ο σκηνοθέτης κρατούσε σιγή ιχθύος όσον αφορά την καινούργια του ταινία. Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Μεξικό, όμως, ο Κουαρόν αποκάλυψε ότι η νέα του αυτή ταινία ονομάζεται «Roma», θα πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, και η παραγωγή της έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ηδη είχαν ακουστεί αρκετές φήμες για την επιστροφή του Κουαρόν στη γενέτειρά του, 15 χρόνια από τότε που μας έδωσε το «Θέλω και τη Μαμά Σου», την ταινία που έβαλε τον σκηνοθέτη στο επίκεντρο της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Δεν έχουν γίνει και πολλά γνωστά για το νέο του φιλμ, πέραν του ότι θα ξετυλίγει έναν χρόνο από τη ζωή μιας μεσοαστικής οικογένειας στην Πόλη του Μεξικού, στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμα: Ακόμη και οι καλόγριες χορεύουν στο τρέιλερ του «Jeannette» του Μπρούνο Ντιμόν

cuaron

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Κουαρόν είχε ομολογήσει πόσο σημαντικό ήταν γι’ αυτόν να διηγηθεί αυτή την ιστορία: «Επιστρέφοντας στη γενέτειρά μου με αυτή τη συγκεκριμένη ταινία, ήταν κάτι το πολύ προσωπικό, γιατί διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’70, με πολλά στοιχεία και εμπειρίες από την παιδική μου ηλικία».

Ο 55χρονος Κουαρόν είπε επίσης πως η ταινία λέγεται «Roma» λόγω του ότι ο ίδιος έχει βιώσει όλες αυτές τις αλλαγές της Πόλης του Μεξικού, μέσα στις τέσσερις αυτές τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, η ταινία του θα συμπεριλαμβάνει και ένα σημαντικό γεγονός, τη σφαγή γνωστή ως Corpus Christi, όπου στρατιώτες σκότωσαν φιλελεύθερους φοιτητές σε μια διαδήλωση.

Ο Κουαρόν δεν παρέλειψε να πει και τον λόγο για τον οποίο επέστρεψε στο Μεξικό έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια: «Μπορεί να ζω στο εξωτερικό, αλλά σκέφτομαι συνέχεια το Μεξικό, και ως γνήσιος Μεξικανός πάντα έχω γνώση για το τι συμβαίνει στη χώρα μου… Το να επιστρέψω στο Μεξικό για να κάνω ταινίες ήταν μια αναγκαιότητα».

cuaron

Τέλος, αποκάλυψε πως γύρισε τη νέα του ταινία σύμφωνα με κάτι που του είχε πει ο στενός φίλος και συμπατριώτης του, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: «Ο Ντελ Τόρο μου είχε πει ότι μερικές ταινίες είναι σαν ένα κουτί δημητριακών με δωράκι μέσα τους, γιατί όταν είσαι παιδί πρέπει να τα φας όλα για να δεις τι κέρδισες. Το "Gravity" για μένα ήταν το παιχνίδι, και έκανα τη συγκεκριμένη ταινία για να επιστρέψω στο Μεξικό και να γυρίσω την ταινία που πάντα ονειρευόμουν».

Το «Roma» θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το καστ της ταινίας, αν και πληροφορίες θέλουν τον Κουαρόν να έχει χρησιμοποιήσει ντόπιους ηθοποιούς.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον Κουαρόν επί το έργον, στα γυρίσματα της ταινίας.


Διαβάστε ακόμα