Buzz

O Αλφόνσο Κουαρόν μας πάει μια βόλτα στη σύγχρονη «Roma» (δείτε το βίντεο)

στα 10

Δείτε το βίντεο, όπου ο μεξικανός σκηνοθέτης επισκέπττεται ξανά τη γειτονιά του, τους δρόμους, τα μαγαζιά και το σχολείο του.

O Αλφόνσο Κουαρόν μας πάει μια βόλτα στη σύγχρονη «Roma» (δείτε το βίντεο)

Φτάνοντας πλέον στην τελική ευθεία της οσκαρικής κούρσας μπορούμε να το πούμε: το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν ήταν η ταινία της χρονιάς. Οσα βραβεία κι αν πάρει, όσα κι αν χάσει. Οποια γνώμη κι αν έχει κανείς για το Netflix και την αλλαγή του κινηματογραφικού τοπιού παραγωγής και διανομής. Τίποτα δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο μεξικανός σκηνοθέτης μετέτρεψε τις μαυρόασπρες αναμνήσεις τις παιδικής του ηλικίας σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, υπέρμετρα φιλόδοξο και εξαιρετικά ριψοκίνδυνο.

Κι εκεί φάνηκε το ταλέντο του - όχι μόνο στην κατασκευή εικόνων, στη σύνθεση πλάνων, στην εμπιστοσύνη για το ρυθμό μιας ταινίας. Αλλά για το πώς αφηγείσαι κάτι που έχεις σφιχτά μέσα στην καρδιά σου. Πότε ανοίγεις την πόρτα και βάζεις τον θεατή μέσα στο δικό σου συναίσθημα και πότε βγαίνεις εσύ εκτός για να κοιτάξεις με τα μάτια ανοιχτά την μικροκοινωνία που μεγάλωσες, την κοινωική, πολιτική και ιστορική στιγμή που ήρθες στον κόσμο.

Διαβάστε κι αυτό: «Ολη η αλήθεια αποκαλύπτεται στο νερό»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο γράφει για το «Ρόμα»

Alfonso Cuaron visits Roma 607 1 Alfonso Cuaron visits Roma 607 3

Ο Κουαρόν μάς ξενάγησε σε πολλά περισσότερα από τη γενέτειρά του «Ρόμα» (μία συνοικία της Πόλης του Μεξικού). Μάς πήγε μια βόλτα στο πώς οι τόποι, οι γειτονιές και οι (βιολογικές κι εναλλακτικές) οικογένειες είναι τα πρώτα υλικά για αυτό που γίναμε μεγαλώνοντας.

Σήμερα, έξι μήνες μετά το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και 40 μέρες πριν τα Οσκαρ, ο Κουαρόν επιστρέφει στη σύγχρονη Ρόμα, για να ξεναγήσει εμάς και την κάμερα του Hollywood Reporter στους δρόμους, τα εστιατόρια και το σχολείο του.

Πατήστε το play.

.

Διαβάστε επίσης: