Buzz

Οι αλιγάτορες είναι οι νέοι καρχαρίες στο «Crawl» του Αλεξάντρ Αζά

στα 10

Ο Γάλλος σκηνοθέτης φέρνει και πάλι τον τρόμο στο νερό.

Οι αλιγάτορες είναι οι νέοι καρχαρίες στο «Crawl» του Αλεξάντρ Αζά

Κάποτε ο Αλεξάντρ Αζά υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και μεγάλη ελπίδα του γαλλικού τρόμου, καθώς ήταν ένας από τους σκηνοθέτες που έφεραν στο προσκήνιο το ρεύμα του extreme French horror, με το γεμάτο ένταση, σασπένς και φρίκη «Haute Tension» (2003). Στην πορεία, δυστυχώς, αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών και των υποσχέσεων που έδωσε στα πρώτα του βήματα, με μια σειρά από δυνητικά ενδιαφέρουσες αλλά εν τέλει μέτριες δημιουργίες, κάνοντας ταυτόχρονα αποκλειστική στροφή στο αγγλόφωνο σινεμά.

Πότε πότε, ωστόσο, φροντίζει να μας κάνει δώρο κάποια εκρηκτικά ανόητη ένοχη απόλαυση, όπως το παντελώς ασόβαρο και εξωφρενικά αιματοβαμμένο «Piranha 3D» (2010), αρκετή για να τον συγχωρέσουμε για τα υπόλοιπα ατοπήματα και τις απογοητεύσεις της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμη: Ναι, η Σιγκούρνι Γουίβερ πήγε στη σχολική παράσταση του «Alien»

Crawl 607

Σε κάτι τέτοιο ελπίζουμε για τη νέα του ταινία με τίτλο «Crawl», η οποία μοιάζει να δανείζεται από τις ίδιες b-movie επιρροές που τροφοδότησαν την παραπάνω ταινία, και αναλαμβάνει να φέρει και πάλι τον τρόμο στο νερό, αντικαθιστώντας τους «παραδοσιακούς» καρχαρίες και τα πιράνχα με μια απειλή του… γλυκού νερού: τους αλιγάτορες.

Crawl 607

Η υπόθεση θέλει έναν σαρωτικό τυφώνα να χτυπάει τη Φλώριδα, όπου παρά τις εντολές για εκκένωση της πόλης της, η Χέιλι αγνοεί τις προειδοποιήσεις για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της, τον οποίο βρίσκει τραυματισμένο στο υπόγειο του σπιτιού του. Ενώ οι δυο τους παγιδεύονται εκεί από την πλημμύρα, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η στάθμη του νερού που ανεβαίνει απειλητικά είναι το μικρότερο από τα προβλήματά τους, καθώς πεινασμένοι αλιγάτορες αρχίζουν να τους πολιορκούν.

Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε μοιάζει να διαθέτει την ιδανική ισορροπία κλειστοφοβικού τρόμου, σοβαρότητας και ανοησίας που αποζητά το καλοκαίρι (η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Ιουλίου), φέρνοντας στο μυαλό από το «Deep Blue Sea» του 1999 μέχρι την πιο πρόσφατη επιτυχία του προπέρσινου «The Shallows», και προλαβαίνοντας στα δύο μόλις αυτά λεπτά να κλείσει απροσδόκητα το μάτι ακόμα και στο… «Ψυχώ».

Δείτε το παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη

Crawl 607