Buzz

Ο Τζακ Ο' Κόνελ θα είναι ο «κινηματογραφικός» Αλεξάντερ ΜακΚουίν

στα 10

Η βιογραφία του σχεδιαστή θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντριου Χέι («45 Χρόνια»).

Ο Τζακ Ο' Κόνελ θα είναι ο «κινηματογραφικός» Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Τα μόνα πράγματα που είναι γνωστά για την επερχόμενη κινηματογραφική βιογραφία του Αλεξάντερ ΜακΚουίν είναι ότι θα σκηνοθετηθεί από τον Αντριου Χέι (του «Weekend» και του «45 Χρόνια»), ότι το σενάριο του Κρις Ουρκ θα βασίζεται στη βιογραφία «Blood Beneath the Skin» του Αντριου Γουίλσον και πως η παραγωγή ανήκει στον Ντάμιαν Τζόουνς της DJ Films, σε διανομή και διεθνείς πωλήσεις της Pathe.

Τώρα μαθαίνουμε πως η ταινία θα σκιαγραφήσει το πορτρέτο του διάσημου σχεδιαστή μέσα από το διάσημο αναδρομικό σόου που οργάνωσε το 2009 - λίγο πριν πεθάνει το 2010 σε ηλικία 40 ετών, σε μια από τις πιο μεγάλες απώλειες που γνώρισε ο κόσμος της μόδας.

«Το 2009, ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν οργάνωσε ένα από τα σπουδαιότερα του σόου - μια απίστευτης ομορφιάς αναθεώρηση των σπουδαιότερων σχεδίων του των τελευταίων 15 χρόνων. Ηταν ένα σόου που αφιέρωσε στη μητέρα του και μέσα από το οποίο ήθελε να δώσει νόημα στη ζωή και την τέχνη του. Η ταινία εξερευνά τη δημιουργική διαδικασία που ακολούθησε ο ΜακΚουίν στους μήνες που προηγήθηκαν του σόου, μεταφέροντας ένα οικείο πορτρέτο του ανθρώπου πίσω από την παγκόσμια μπράντα - μια ολοζώντανη γιορτή του οράματος και της ευφυίας των σχεδίων του που μετουσίωναν τη μόδα σε Τέχνη», αναφέρει σημείωμα της Pathe που συνοδεύει την είδηση ότι τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν την επόμενη Ανοιξη.

Alexander McQueen 607 Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν θα υποδυθεί - σε ιδανικό καστ - ο Βρετανός Τζακ Ο' Κόνελ, ο οποίος έρχεται με φόρα μετά από τους ρόλους που τον έκαναν τον πιο πολλά υποσχόμενο νέο ηθοποιό των τελευταίων χρόνων. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τους τίτλους των ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησε: το «71'» και το «Starred Up» το 2013, το «Unbroken» το 2014 και το «Money Monster» το 2016.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Γιατί θέλουν όλοι κολασμένα τον Τζακ Ο' Κόνελ;

Jack O' Connell Τζακ Ο' Κόνελ

Ο Βρετανός Αλεξάντερ ΜακΚουίν γεννήθηκε το 1969. Εργάστηκε στον οίκο Givenchy από το 1996 μέχρι και το 2001. Στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του οίκο, Alexander McQueen. Τα επιτεύγματά του του χάρισαν τέσσερις φορές τον τίτλο του Βρετανού Σχεδιαστή της χρονιάς αλλά και το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή διεθνώς (CFDA's International Designer of the Year) το 2003. Ανοιχτά γκέι, ο ΜακΚουίν είχε παντρευτεί τον ντοκιμαντερίστα Τζορτζ Φορσάιθ. Το 2010 αυτοκτόνησε σε ηλικία 40 ετών.

Διαβάστε ακόμη: