Buzz

Ο Αλεκ Μπόλντουιν θα πρωταγωνιστήσει κι αυτός στην ταινία του «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ

στα 10

Ο Αλεκ Μπόλντουιν θα παίξει τον Τόμας Γουέιν στην ταινία του Τοντ Φίλιπς, αλλά με μια σημαντική αλλαγή.

Flix Team
Ο Αλεκ Μπόλντουιν θα πρωταγωνιστήσει κι αυτός στην ταινία του «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ

Update 30/8: Ο Αλεκ Μπόλντουιν δεν θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία. Διαβάστε λεπτομέρειες στο τέλος του άρθρου.

Επειτα από έναν κύκλο φημολογιών που κράτησε μήνες, σχετικά με το αν ο Χοακίν Φίνιξ θα αναλάβει να ερμηνεύσει τον ρόλο του Τζόκερ σε μια ταινία ανεξάρτητη από το καθιερωμένο υπερηρωικό σύμπαν της DC Comics, η Warner Bros έδωσε τελικά το πράσινο φως στο φιλμ, το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Τοντ Φίλιπς του «Hangover».

Ακόμη και ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία στον ρόλο ενός παρουσιαστή talk-show, ο οποίος θα έχει κομβικό ρόλο στο πώς ο χαρακτήρας του Φίνιξ τρελάθηκε και μεταμορφώθηκε σε «Τζόκερ». Ο Φίλιπς και ο Σκοτ Σίλβερ υπογράφουν το σενάριο, το οποίο θα αποτελεί το origin story του Τζόκερ και θα ξετυλίγει το παρελθόν του χαρακτήρα και το πώς κατέληξε να μεταμορφωθεί στον διαβόητο κακό και νέμεση του Batman που όλοι γνωρίζουμε.

Διαβάστε ακόμη: Oh, hi Batman. O Τόμι Γουιζό θέλει να παίξει τον Τζόκερ

alec baldwin joker movie 607

Το The Hollywood Reporter δημοσίευσε το νέο πως και ο Αλεκ Μπόλντουιν θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία, και μάλιστα στον ρόλο του Τόμας Γουέιν, τον πατέρα του Μπρους Γουέιν, γνωστού κι ως Μπάτμαν. Ομως ο τρόπος με τον οποίο θα τον απεικονίσουν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, πηγές μέσα από την παραγωγή θέλουν τον Τόμας Γουέιν να μοιάζει ως έναν ηλιοκαμένο μπίζνεσμαν ο οποίο θα φέρνει αρκετά σε έναν Ντόναλντ Τραμπ της δεκαετίας του ’80.

Δεν είναι παράλογο λοιπόν που έβαλαν τον Μπόλντουιν στον συγκεκριμένο ρόλο, αν αναλογιστεί κανείς τις τόσες μιμήσεις του Τραμπ που έχει κάνει ο ίδιος, αλλά ήδη φαίνεται να μοιάζει περισσότερο ως ένας χαρακτήρας καρικατούρα. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε αν ο Μπόλντουιν του δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται ο χαρακτήρας για να ξεφύγει από όλο αυτό.

Τέλος, δεν είναι γνωστό αν η ταινία θα συμπεριλαμβάνει την δική της εκδοχή της δολοφονίας των γονιών του Μπρους Γουέιν, μιας και πρόκειται για το origin story του Τζόκειρ. Μαζί τους θα πρωταγωνιστούν και οι Μαρκ Μάνον, στον ρόλο του ατζέντη του χαρακτήρα του ΝτεΝίρο, Φράνσις Κονρόι, στον ρόλο της μητέρας του Τζόκερ, Πέννυ, και η Ζαζί Μπιτζ, στον ρόλο μιας ανύπαντρης μητέρας που ερωτεύεται ο Τζόκερ.

Τα γυρίσματα της ταινίας αρχίζουν στις 10 Σεπτεμβρίου και θα κάνει την πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2019.


Update 30/8

Τελικά η όποια χαρά δεν κράτησε για πολύ.

Με ένα tweet του, ο Αλεκ Μπόλντουιν, ανακοίνωσε πως οι πληροφορίες που έδωσε το The Hollywood Reporter είναι ανακριβής και πως δεν πρωταγωνιστήσει στην ταινία.

Μετά από λίγη ώρα όμως το USA Today δημοσίευσε πως ο Μπόλντουιν αποχώρησε από την ταινία λόγω άλλων υποχρεώσεων, δηλώνοντας πως «δεν θα παίξω σε αυτή την ταινία. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άλλοι 25 ηθοποιοί που μπορούν να παίξουν τον συγκεκριμένο ρόλο.»

Διαβάστε ακόμη