Buzz

Απ' όλους τους ρόλους του, ο Αλαν Ρίκμαν προβληματιζόταν με τον Σέβερους Σνέιπ στον «Harry Potter»

στα 10

Με τη δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας του Αλαν Ρίκμαν, που θα δημοπρατηθεί, μαθαίνουμε ότι ο «Harry Potter» κρατούσε καλά τα μυστικά του.

Απ' όλους τους ρόλους του, ο Αλαν Ρίκμαν προβληματιζόταν με τον Σέβερους Σνέιπ στον «Harry Potter»

Ο Αλαν Ρίκμαν έφυγε πριν δυόμιση χρόνια σχεδόν, τον Ιανουάριο του 2016 και τόσο το σινεμά, όσο και το θέατρο και η κοινότητα του entertainment έχασε έναν από τους πιο ικανούς και γοητευτικούς εκπροσώπους της. Φαίνεται, όμως, ότι ο Αλαν Ρίκμαν, με τη μεγάλη και στιβαρή καριέρα, δυσκολεύτηκε μ' έναν ρόλο που έμοιαζε να του ταιριάζει γάντι.

Διαβάστε ακόμη: Ολος ο κόσμος αγαπούσε τον Αλαν Ρίκμαν

Ενα μέρος της αλληλογραφίας του Ρίκμαν ήρθε στη δημοσιότητα, μια και πρόκειται να δημοπρατηθεί στο ABA Rare Book Fair στο Λονδίνο, με τιμή εκκίνησης τις 950.000 λίρες κι εκεί περιλαμβάνονται συζητήσεις του σχετικά με το ρόλο που ο ίδιος έκανε έμβλημα της teen pop culture, αυτόν του Σέβερους Σνέιπ στις περιπέτειες του «Harry Potter». Πρώτη χρονικά έρχεται μια επιστολή από τον παραγωγό Ντέιβιντ Χέιμαν, που γράφει στον Αλαν Ρίκμαν: «Σ' ευχαριστώ που έκανες το "HP2" επιτυχία. Ξέρω ότι, κατά στιγμές, ήσουν απογοητευμένος, αλλά σε παρακαλώ να ξέρεις ότι είσαι αναπόσπαστο μέρος των ταινιών. Κι είσαι εκπληκτικός.»

harry potter 607

Αλλωστε κι η ίδια η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γράφει στον Ρίκμαν, ευχαριστώντας τον που «ερμήνευσε επάξια τον πιο σύνθετο ήρωα» των βιβλίων της. Ο Αλαν Ρίκμαν, ωστόσο, λίγο μετά την έκτη ταινία της σειράς, τον «Ημίαιμο Πρίγκιπα», κράτησε δικές του, προσωπικές σημειώσεις, με τον τίτλο «Μέσα στο Κεφάλι τού Σνέιπ», όπου γράφει, «Είναι λες και ο Ντέιβιντ Γέιτς αποφάσισε ότι στη γενική εικόνα των πραγμάτων, κάτι σαν την προσέλκυση των εφήβων δεν είναι σημαντικό...». Το μόνο βέβαιο είναι ότι, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές ανησυχίες του Αλαν Ρίκμαν, ο δικός του Σέβερους Σνέιπ έγινε ο ένας από τους πιο διακριτούς και αγαπημένους ήρωες της κινηματογραφικής σειράς, σε εφήβους και ενηλίκους. Δείτε παρακάτω ένα fan-made video με τις καλύτερες στιγμές του ηθοποιού ως Σέβερους Σνέιπ.


Διαβάστε ακόμη: