Buzz

Alamo Drafthouse Texas: Μία προβολή του «Wonder Woman» αποκλειστικά για γυναίκες προκάλεσε το θυμό των αντρών

στα 10

Ενα παράρτημα της αλυσίδας Alamo Drafthouse στο Οστιν, Τέξας αποφάσισε μία προβολή του «Wonder Woman» μόνο για γυναίκες και δέχτηκε σφοδρή επίθεση από το αντρικό κοινό, απειλές σαμποτάζ των κινηματογράφων και ευχές για οικονομική καταστροφική της πόλης - κάτι που έφτασε στα αυτιά του Δημάρχου. Και εκείνος απάντησε.

Alamo Drafthouse Texas: Μία προβολή του «Wonder Woman» αποκλειστικά για γυναίκες προκάλεσε το θυμό των αντρών

Eνας από τους τέσσερις Alamo Drafthouse κινηματογράφους στο Οστιν, Τέξας είχε μία ιδέα: να κάνει reserved μία μόνο προβολή του πρώτου σαββατοκύριακου του «Wonder Woman» για το γυναικείο κοινό. Οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου τόνισαν στην ανακοίνωσή τους ότι ήθελαν «να κάνουν ένα fun event για τις γυναίκες, προβάλλοντας μία ταινία με μία εμβληματική από τα 50ς για τα κορίτσια ηρωίδα».

Και οι άντρες ξεσηκώθηκαν. «Αντίστροφος σεξισμός», «πώς θα σας φαινόταν να κάνει κάποιος το ίδιο για το αντρικό κοινό στο Thor», «με ποιο δικαίωμα» κι άλλα τέτοια σχόλια γράφτηκαν στο twitter, ενώ τα Alamo δέχθηκαν απειλές για σαμποτάζ, όπως και σχόλια εμπορικού αποκλεισμού δέχθηκε... γενικώς η πόλη του Οστιν.

Οι υπεύθυνοι των social media των κινηματογράφων πάντως προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι δεν πρόκειται για πολιτική ή φεμινιστική στάση, αλλά για μία ιδέα που ήθελε να προσφέρει διασκέδαση και μόνο. Απαντούσαν αρχικά χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, μετά όμως το έριξαν στην πλάκα.

Τα Alamo Drafthouse απαγορεύουν τα κινητά στην αίθουσα: Πώς να σας το πούμε διαφορετικά: μη μιλάτε στο κινητό, μη μιλάτε καθόλου την ώρα της ταινίας!

WONDERWOMAN ALAMO 607

WONDERWOMAN ALAMO 607 1

WONDERWOMAN ALAMO 607 2

Και μετά ήρθε η σειρά του Δημάρχου του Οστιν, Στιβ Αντλερ. Eνα πολύ θυμωμένο τέτοιο μέιλ, γεμάτο σεξιστική οργή, έπεσε στην αντίληψη του κι ο Δήμαρχος δεν δίστασε να απαντήσει.

«Ο κινηματογράφος που υπέκυψε στις σεξιστικές φεμινιστικές ορδές των γυναικών, ελπίζω να μετανιώσει οικτρά για την πρωτοβουλία αυτή» έγραφε ένας άντρας που τα στοιχεία του δε δόθηκαν στη δημοσιότητα. «Ισότητα δεν υπάρχει. Λες και οι γυναίκες δεν ξέρουν ότι άντρες σκοτώνονται στους πολέμους, όσο εκείνες βολεύονται στο να μην κατατάγονται.... δεν γνωρίζουν ότι παίρνουν Ολυμπιακά μετάλλια με επιδόσεις που έχει ένας άντρας αθλητής όταν έρχεται 10ος... Οχι, πείτε μου ένα πράγμα που έχει εφεύρει γυναίκα!»

Κι ολοκλήρωνε ο εξοργισμένος πελάτης: «Αν το Οστιν δεν επιβάλει την τάξη στις επιχειρήσεις του, δε θα ξαναεπισκεφτώ ποτέ αυτή την πόλη. Και της εύχομαι να παρακμάσει και να καταστραφεί...»

Ειδικά αυτό το τελευταίο δεν πέρασε απαρατήρητο από το Δήμαρχο.

«Σας γράφω για να σας προειδοποιήσω: κάποιος πρέπει να χάκαρε το λογαριασμό σας. Ενα δυστυχισμένο και επιθετικό άτομο που στέλνει στο όνομά σας μηνύματα σεξισμού και άγνοιας και ασχετοσύνης. Σας παρακαλώ κινητοποιείστε τις διαδικασίας ασφάλειας του μέιλ σας!»

Και συνέχισε διασκεδάζοντας, φυσικά:

«Γιατί μπορείτε να διανοηθείτε την ντροπή - κάποιος να συνδέσει με εσάς τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που νομίζει ακόμα και σήμερα ότι οι γυναίκες δεν υπηρετούν στο στρατό; Ή δεν ξέρει ότι γυναίκες ανακάλυψαν πχ τις ιατρικές σύριγγες, τις ναυαγοσωστικές σχεδίες, την πρώτη έξοδο κινδύνου, την κεντρική θέρμανση ή την τεχνολογία που οδήγησε στο Wi-Fi, GPS και στην... μπύρα; »

«Εγώ πάντως θα είχα πεθάνει από την ντροπή μου αν κάποιος με το όνομά μου έστελνε ένα τέτοιο μήνυμα μίσους, γιατί δεν μπορούσε να αποδεχθεί μία εμπορική ιδέα μίας εταιρίας: να προσφέρει μία προβολή στις γυναίκες που ήθελαν να δουν μία superheroe ταινία»

Δεν τα έβαλες με την οποιαδήποτε πόλη, φίλε μου. «Keep Austin weird» είναι το μότο της - όχι τυχαία.

Διαβάστε περισσότερα: