Buzz

O σεναριογράφος της animation ταινίας του «Aladdin» τα βάζει με την Disney

στα 10

Από ότι φαίνεται δεν είναι όλοι χαρούμενοι με το live action remake του Γκάι Ρίτσι.

O σεναριογράφος της animation ταινίας του «Aladdin» τα βάζει με την Disney
Οι σεναριογράφοι του «Aladdin» (1992) Τεντ Ελιοτ (αριστερά) και Τέρι Ρόσιο (δεξιά)

Τα ξημερώματα της Παρασκευής έκανε την εμφάνισή του το πρώτο teaser της live action μεταφοράς του «Aladdin» της Disney, σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι. Υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις για το συγκεκριμένο τρέιλερ, με τις περισσότερες από αυτές, αν και θετικές, να επικεντρώνονται στη μικρή ποσότητα των νέων... δεδομένων της live πλέον ιστορίας.

Πέρα από όσους δεν λάτρεψαν το τρέιλερ, υπήρξαν και διάφορα αρνητικά σχόλια από έναν από τους σεναριογράφους της animation ταινίας του 1992, τον Τέρι Ρόσιο. O Ρόσιο, ο οποίος τώρα ασχολείται με τα σενάρια ενός άλλου franchise της Disney, τους «Πειρατές της Καραϊβικής», είχε γράψει τότε τον «Aladdin» μαζί με τον Τεντ Ελιοτ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Disney δεν τους έδωσε ποτέ κάποιο είδος αποζημίωσης για την χρήση του σεναρίου τους για την live action ταινία, και όπως αναφέρει και στο twitter, όχι μόνο στους ίδιους αλλά σε κανέναν άλλο σεναριογράφο για τα live action remakes που κάνει.

Διαβάστε ακόμα: «Only one may enter here»: Πρώτο teaser trailer για το live action ριμέικ του «Aladdin»

Το ποίημα στο οποίο αναφέρεται είναι αυτό που λέει το Σπήλαιο των Θαυμάτων: «Μόνο ένας μπορεί να μπει εδώ. Ενας που έχει μεγάλη αξία μέσα του. Ενας με αδαμάντινο χαρακτήρα». Οταν ρωτήθηκε αν το στούντιο έχει τα όλα τα δικαιώματα, ακόμα και το σενάριο για την ταινία, ο ίδιο απάντησε ότι ναι μεν τα έχει αλλά τότε κανείς δεν πίστευε πως θα γινόταν ένα live action remake έτσι ώστε να φτιάξουν και το ανάλογο συμβόλαιο.

Παρόλο που ο Ρόσιο ζήτησε κάτι απλό, όπως ένα πάσο να μπαίνει δωρεάν στη Disneyland, το στούντιο του αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Αν και παλιότερα είχε κάτι τέτοιο, από ένα σημείο και μετά ακυρώθηκε χωρίς εξηγήσεις. Είναι γενικά περίεργο το πως η Disney μεταχειρίζεται τους συνεργάτες της, παλιούς και νέους. Από την, άδικη, απόλυση του Τζέιμς Γκαν από το «Guardians of the Galaxy vol. 3», μέχρι και την άρνησή της να αποζημιώσει ως ένα μέρος, το οποίο θα ήταν και αρκετά δίκαιο, τους παλιούς σεναριογράφους των ταινιών της για τα remakes που κάνει, η Disney συνεχίζει να αποδεικνύει πως δεν είναι πάντα ένα «φιλικό προς την δική της οικογένεια» στούντιο.

Πάντως ο Ρόσιο, πέρα από το να κάνει γνωστό το παράπονό του, δεν θέλει να το πάει στα άκρα το θέμα.

Ελπίζουμε η Disney να κάνει επιτέλους το σωστό. Ποτέ δεν είναι αργά για κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμα: To τρέιλερ του «Aladdin» του Γκάι Ρίτσι αποκαλύπτει τα μυστικά του!