Buzz

Ακούστε το «Abraham's Daughter» των Arcade Fire από το «Hunger Games»

στα 10

Νιώθετε ήδη overdose από την προωθητική καμπάνια του «Τhe Hunger Games»; Κάντε ένα μικρό διάλειμμα ακούγοντας το τραγούδι που έγραψαν οι Arcade Fire για το soundtrack της ταινίας και το ενδιαφέρον σας θα αναζοπυρωθεί στη...διαπασών!

Ακούστε το «Abraham's Daughter» των Arcade Fire από το «Hunger Games»

«Προσπάθησα να βάλω τον εαυτό στην κατάσταση του πόσο ενθουσιασμένος θα ήμουν αν η ταινία έβγαινε όταν ήμουν 15 ετών. Ακόμη θυμάμαι να ακούω το "Exit Music (for a Film)" των Radiohead στο «Romeo + Juliet» του Μπαζ Λούρμαν. Η προσέγγιση μας ήταν να μπούμε μέσα στον κόσμο της ταινίας και να δημιουργήσουμε κάτι που να υπηρετεί το σενάριο. Υπάρχει κάτι στην ιστορία του Εϊμπραχαμ και του Αϊζακ που συμπυκνώνει όλα τα θέματα της ταινίας. Οπότε φτιάξαμε μια περίεργη εξωγήινη εκδοχή ενός σύμπαντος στο οποίο ο Εϊμπραχαμ θα είχε μια κόρη - σαν μια μεταφορά για την Κάτνις.»

Κάπως έτσι περιγράφει ο Γουιν Μπάτλερ των Arcade Fire τη διαδικασία σύνθεσης του «Abraham's Daughter», του πρώτου τραγουδιού που κυκλοφορεί από το soundtrack του «The Hunger Games» και του οποίου την παραγωγή έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο T Bone Burnett με τη συμμετοχή - εκτός των Arcade Fire - των Τέιλορ Σουίφτ, The Decemberists, Maroon 5 και άλλων.

Εκτός από το «Abraham's Daughter» οι Arcade Fire συμμετέχουν και στη μουσική της ταινίας με ένα μουσικό θέμα, το «Horn of Plenty». Οπως δηλώνει στο Entertainment Weekly ο Μπάτλερ: «Μας ενδιέφερε να κάνουμε μουσική που θα μπορούσε να ενσωματωθεί οργανικά στην ταινία, σαν μια διανοητική εξάσκηση. Υπάρχει ένας ύμνος που διατρέχει τα βιβλία, ο εθνικός ύμνος της φασιστικής Capitol. Κάτι τέτοιο φτιάξαμε με το "Horn of Plenty", συμπληρώνοντας τη μουσική του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ που είναι υπεύθυνος για το score της ταινίας.»

Ακούστε παρακάτω το «Abraham's Daughter» των Arcade Fire, στοιχηματίστε από τώρα για το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού του 2012 και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μέχρι αυτή τη στιγμή για το «Τhe Hunger Games» που θα δούμε το Μάρτιο στις σκοτεινές αίθουσες.