Φεστιβάλ / Βραβεία

Αίσθηση προκάλεσε το πρώτο κλιπ από το «L» του Μπάμπη Μακρίδη στο Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Συμμετέχοντας στο τμήμα Works in Progress του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλόβι Βαρι, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη τράβηξε την προσοχή της διεθνούς αγοράς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανταποκρίτρια του Screen International.

Αίσθηση προκάλεσε το πρώτο κλιπ από το «L» του Μπάμπη Μακρίδη στο Κάρλοβι Βάρι

«Κρίνοντας από τις αντιδράσεις του κοινού, στο τμήμα των "Works in Progress" στο Κάρλοβι Βάρι ξεχώρισε καθαρά η αγαπημένη ταινία του κοινού. Αυτό ήταν το ελληνικό φιλμ " L" το μικρό κλιπ του οποίου μπορεί να μην δίνει πολλά στοιχεία για την υπόθεση (εκτός από το ότι αφορά έναν τύπο που ανταλλάσσει το αυτοκίνητο του για μια μήχανη). Η ταινία χαρακτηρίζεται στον κατάλογο του προγράμματος ως δράμα αν και είναι φανερό ότι ανήκει στο είδος της στιλιζαρισμένης, αφηρημένης μαύρης κωμωδίας και προκάλεσε τα πρώτα γέλια και χειροκροτήματα της ημέρας από την γεμάτη αίθουσα. Ακόμη και ο παρουσιαστής δήλωσε "Οι Ελληνες γίνονται όλο και πιο αστείοι"».

Κάπως έτσι περιγράφει η Γουέντι Μίτσελ του Screen την επιτυχημένη - προφανώς - παρουσίαση του κινηματογραφικού ντεμπούτου του Μπάμπη Μακρίδη που γυρίστηκε σε 35mm στην Αθήνα και θα ολοκληρώσει το post production του μέσα στο φθινόπωρο.

Και όλα αυτά σε ένα φεστιβάλ που συνεχίζει τις προβολές του αφιερώματος στους «Νέους Ελληνες Σκηνοθέτες» και περιλαμβάνει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα των ντοκιμαντέρ του την «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη. Στο ίδιο πρόγραμμα των «Works in Progress» συμμετέχει και ο «Παράδεισος» του Παναγιώτη Φαφούτη.

Το «L» είναι μια παραγωγή της Beben Films (Αμάντα Λιβανού, Μπάμπης Μακρίδης) και πρωταγωνιστούν οι Αρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Θανάσης Δήμου, Νότα Τσερνιάφσκι. Η φωτογραφία είναι του Θύμιου Μπακατάκη («Κυνόδοντας», «Attenberg») και το μοντάζ του Γιάννη Χαλκιαδάκη («Στρέλλα», «Μαχαιροβγάλτης», «Πρώτη Υλη»).