Φεστιβάλ / Βραβεία

H πάντα «young at heart» Ανιές Βαρντά είναι η γηραιότερη υποψήφια για Οσκαρ στην Ιστορία

στα 10

Στα 89 της χρόνια, η Ανιές Βαρντά γίνεται η πιο μεγάλη σε ηλικία υποψήφια στην ιστορία των Οσκαρ.

H πάντα «young at heart» Ανιές Βαρντά είναι η γηραιότερη υποψήφια για Οσκαρ στην Ιστορία

Η Ανιές Βαρντά, πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που πήρε τιμητικό Οσκαρ πριν από μερικούς μήνες, γίνεται τώρα η πιο μεγάλη σε ηλικία υποψήφια για Οσκαρ με την υποψηφιότητά που κέρδισε για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ με το «Πρόσωπα & Ιστορίες».

Διαβάστε ακόμη: Το 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αφιερώνει στην Ανιές Βαρντά

visages villages 607 Σκηνή από το «Πρόσωπα & Ιστορίες»

Μαζί της, αλλά λίγο νεότερος (!), ο Τζέιμς Αϊβορι είναι στα 89 του χρόνια υποψήφιος στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Να Με Φωνάζεις Με Το Ονομά Σου», ενώ ο Κρίστοφερ Πλάμερ στα 88 του χρόνια είναι υποψήφιος στην κατηγορία του Β' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του στο «Ολα τα Λεφτά του Κόσμου» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Μέχρι φέτος, ο πιο μεγάλος σε ηλικία υποψήφιος όλων των εποχών ήταν Γκλόρια Στιούαρτ που το 1997, στα 87 της χρόνια είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον.

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή των βραβείων Οσκαρ