Buzz

Ο «Εγωιστής Γίγαντας» μέσα από τη ματιά μιας σπουδαίας φωτογράφου

στα 10

Η Αγκάτα Νιτέκα, φωτογράφος πλατό για την ταινία της Κλίο Μπάρναρντ συλλαμβάνει μαγικές στιγμές από τα γυρίσματα και τον κόσμο του φιλμ.

Ο «Εγωιστής Γίγαντας» μέσα από τη ματιά μιας σπουδαίας φωτογράφου

Εχει γεννηθεί στην Πολωνία, αλλά ζει και δουλεύει πλέον στο Λονδίνο. Εχει σπουδάσει φωτογραφία και γλυπτική και έχει δουλέψει σε αρκετά πεδία της φωτογραφικής τέχνης, από την εμπορική και την φωτογραφία μόδας, μέχρι τις πιο καλλιτεχνικές της πλευρές.

Τα τελευταία χρόνια δουλεύει σαν φωτογράφος πλατό, αλλά με μια ματιά και μια τεχνική που βρίσκεται πολύ μακριά από την συνηθισμένη. «Ακολουθώ την δική μου μέθοδο, η οποία ίσως δεν είναι ιδιαίτερα φιλική στο εμπορικό κομμάτι του σινεμά» λέει η Αγκάτα Νιτέκα. «Τραβάω μόνο με φιλμ 35mm και περιφέρομαι στα γυρίσματα με δύο φωτογραφικές μηχανές, η μία με έγχρωμο και η άλλη με ασπρόμαυρο φιλμ. Δουλεύω σε στενή συνεργασία με τους σκηνοθέτες των ταινιών και προσπαθώ να έχω μια πιο καλλιτεχνική προσέγγιση στις φωτογραφίες των ταινιών».

Οι φωτογραφίες της για τον «Εγωϊστή Γίγαντα» μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε πιο κάτω, μπορεί να μην είναι όλες «κατάλληλες» για τις μαρκίζες ενός κινηματογράφου, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν την θέση τους στον τοίχο μιας γκαλερί, ή στον τοίχο σας. Κι ακόμη κι αν δεν είναι απαραίτητα χρήσιμες σαν «διαφημιστικά εργαλεία» κατορθώνουν να συλλαμβάνουν απόλυτα, το κλίμα και το ύφος του φιλμ.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2