Buzz

Αγαπημένε μας Ντέιβιντ Λιντς: άσε τις σαμπάνιες και κάνε καμιά ταινία!

στα 10

Καφές με την υπογραφή του. Μουσικό άλμπουμ. Prive club στο Παρίσι. Σουίτα ξενοδοχείου στο Παρίσι. Εικαστικές προσωπικές εκθέσεις σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη. Τhe David Lynch Foundation. Και τώρα... ειδικό συλλεκτικό μπουκάλι Dom Perignon σαμπάνιας με την υπογραφή του. Κύριε Λιντς, καμιά ταινία θα γυρίσετε;

Αγαπημένε μας Ντέιβιντ Λιντς: άσε τις σαμπάνιες και κάνε καμιά ταινία!

Η απάντηση είναι ... όχι. Ή τουλάχιστον «όχι ακόμα». Σε συνεντεύξεις που έδωσε πρόσφατα ο ιδιοσυγκρασιακός και πολυσχιδής καλλιτέχνης μίλησε για όλα του τα πρότζεκτ εκτός του κινηματογράφου. Οταν ρωτήθηκε αν έχει κάποια ταινία στα σκαριά απάντησε αρνητικά. «Δεν μου έχει έρθει ακόμα η 'μεγάλη ιδέα'. Εχω πολλές μικρές, κατακερματισμένες ιδέες. Αλλά όχι μία μεγάλη. Εγώ πρέπει να ερωτευθώ μία μεγάλη ιδέα για να κάνω μια ταινία - κι αυτό δεν γνωρίζει χρόνο».

Μάλιστα. Προς το παρόν λοιπόν ας τον χαζέψουμε να εγκαινιάζει το νέο συλλεκτικό μπουκάλι της σαμπάνιας Dom Perignon που φέρει την υπογραφή του. Η παρουσίαση και το πάρτι έγιναν στα Milk Studios του Χόλιγουντ, όπου ο χώρος θύμιζε τα σουρεαλιστικά δωμάτια των ταινιών του Λιντς; οι καλεσμένοι περνούσαν από σκοτεινούς διαδρόμους, διέσχιζαν γέφυρες, ακολουθώντας μία γραμμή χαραγμένη με κιμωλία στο πάτωμα (ενώ και οι ίδιοι έπρεπε να υπογράψουν το όνομά τους με κιμωλία στους τοίχους), η γη έτρεμε, το σκηνικό άνοιγε, καπνοί έβγαιναν, μπλε νέον φώτα αποκάλυπταν τα σχεδιασμένα από τον Λιντς μπουκάλια του συλλεκτικού ποτού, ενώ τη διασκέδαση της βραδιάς ανέλαβαν οι Kills (τους παρουσίασε ο ίδιος ο Λιντς ως την αγαπημένη του μπάντα).

Ωραία όλα αυτά. Αλλά, αγαπημένε μας Ντέιβιντ Λιντς, δεν μας νοιάζουν καθόλου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία πονήματα του Ντέιβιντ Λιντς εδώ: