Buzz

Αφθονο, σεξ, αμέτρητα πέη, τρίο κι ένας απών Λαρς Φον Τρίερ. Τι μάθαμε για το «Nyph()maniac» από το press junket στην Κοπεγχάγη.

στα 10

Ο σκηνοθέτης κράτησε το στόμα του κλειστό, αλλά οι συντελεστές της μίλησαν γι’ αυτήν.

Αφθονο, σεξ, αμέτρητα πέη, τρίο κι ένας απών Λαρς Φον Τρίερ. Τι μάθαμε για το «Nyph()maniac» από το press junket στην Κοπεγχάγη.

Δεν πρόκειται φυσικά να διαβάσετε ακόμη καμία κριτική για το φιλμ, αφού όλοι βρέθηκαν στην Κοπεγχάγη για την προβολή του «Nympomaniac» και τις συνεντεύξεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να κρατήσουν τις απόψεις τους για την ταινία που είδαν, μυστικές, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου όταν το φιλμ του Τρίερ θα βγει στις αίθουσες της Δανίας.

Εν τούτοις από τα δημοσιεύματα για το φιλμ όπως αυτό του Ξαν Μπρουκς στην Guardian μαθαίνουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Οπως για παράδειγμα ότι οι δημοσιογράφοι βγήκαν μάλλον σοκαρισμένοι από την προβολή, που περιέχει περισσότερο σεξ απ όσο μπορείτε να φανταστείτε: Στοματικό, πρωκτικό, «παραδοσιακό», σαδομαζοχιστικό. Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, θα βρείτε ανάμεσα στις σκηνές του κι ένα χορταστικό μοντάζ από δεκάδες (εκατοντάδες;) διαφορετικά πέη, για κάθε γούστο.

2

Ο Λαρς Φον Τρίερ παρ΄ότι βρισκόταν στην Κοπεγχάγη και φωτογραφήθηκε με τους συντελεστές πριν την προβολή δεν μίλησε καθόλου στης δημοσιογράφους, επιμένοντας στην απόφαση του να κρατήσει το στόμα του κλειστό, μετά εκείνη την, πλέον μυθική συνέντευξη τύπου στις Κάννες που δημιούργησε μεγαλύτερο σκάνδαλο, απ΄ότι και η πιο σκανδαλώδης ταινία του.

2

Ομως η ταινία δεν είναι πορνογραφική. Γιατι; Ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας στον ρόλο του άντρα στον οποίο η Τζο της Σαρλότ Γκενσμπούργκ αφηγείται την ιστορία της ζωής της, το εξηγεί ίσως καλύτερα: «Η πορνογραφία έχει έναν μόνο σκοπό κι αυτός δεν είναι άλλος από το να σε ερεθίσει. Βασικά να σε κάνει να αυνανιστείς. Από αυτή την άποψη η ταινία είναι ένα πολύ κακό πορνό, ακόμη κι αν την δεις σε fast forward μόνο στα σημεία του σεξ. Ακόμη και οι πιο τολμηρές σκηνές μοιάζουν τόσο φυσικές σαν να βλέπεις κάποιον να τρώει ένα μπολ με δημητριακά».

2

Είμαστε εξίσου σίγουροι ότι το φιλμ θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το θέαμα κάποιου που τρώει δημητριακά, αλλά για να το επιβεβαιώσουμε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, όταν το «Nymphomaniac» θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες από την Seven Films.

Δείτε ολόκληρο το τρέιλερ του «Nymph()maniac»

Διαβάστε ακόμη

Tags: Nymphomaniac