Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Aφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου στο 69ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Ελληνα σκηνοθέτη, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα Cineasti del presente για νέους κινηματογραφιστές.

Flix Team
To «Aφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου στο 69ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Το «Αφτερλωβ», μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, παρακολουθεί την απέλπιδα προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία. Αποκλεισμένοι και έγκλειστοι, αγκαλιά με λέξεις που περισσεύουν αλλά δεν φτάνουν για να εκφράσουν την ταραχή τους, περικυκλωμένοι από αναμνήσεις και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, οι δυο ήρωες ξεκινούν μια αθώα βόλτα στην εξοχή για να συνειδητοποιήσουν πολύ γρήγορα πως έχουν χαθεί σ’ ένα αφιλόξενο κι ανεξερεύνητο δάσος...

Το «Αφτερλωβ» είναι η ιστορία του είναι η ιστορία του «μετά» μιας σχέσης. Ο Νίκος, μποέμ φτωχός τρομπετίστας γύρω στα 30, έχει χωρίσει εδώ κι ένα χρόνο με τη Σοφία. Ο Νίκος δεν έχει καταλάβει ακόμη το γιατί και ζητά μια απάντηση. Και προκειμένου να την πάρει δεν θα διστάσει να φτάσει στα άκρα. Να κλειδώσει τη Σοφία σ' ένα σπίτι στην Κηφισιά, προκειμένου να ακούσει από τα δικά της χείλη ακριβώς για ποιο λόγο χωρίσανε.

αφτερλωβ 607

Δείτε ακόμη: Αφτερλωβ: Μόνο έρωτας με το Flix στα γυρίσματα της πρώτης ταινίας του Στέργιου Πάσχου

Το «Αφτερλωβ» έρχεται με κάποιο τρόπο σαν συνέχεια της συζήτησης που ξεκίνησε ανάμεσα στη Σοφία και τον Νίκο στο «Ο Ελβις Είναι Νεκρός» την τελευταία μικρού μήκους του Πάσχου που είχε σαν ήρωες τους ίδιους χαρακτήρες και την οποία, μπορείτε να δείτε στο βίντεο.


Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Χάρης Φραγκούλης κι η Ηρώ Μπέζου, αλλά οι ήρωες είναι τρεις: ο Νίκος, η Σοφία και το σπίτι. Το οποίο δεν είναι άλλο, από το σπίτι του Νίκου Νικολαΐδη στο Κεφαλάρι, εκεί όπου γυρίστηκε το «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα» κι άλλες ταινίες του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρήστος Μασσαλάς στους 15 πιο υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες του Φεστιβάλ του Λοκάρνο

αφτερλωβ 607

Αφτερλωβ 607

Αφτερλωβ 607

Αφτερλωβ 607

Αφτερλωβ 607

Αφτερλωβ 607

Δείτε εδώ το βίντεο με την κάμερα του Flix να επισκέπτεται τα γυρίσματα του «Αφτερλωβ» και να συνομιλεί με τον Στέργιο Πάσχο, την Ηρώ Μπέζου και τον Χάρη Φραγκούλη

Αφτερλωβ 607

Δείτε ακόμη: