Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Αίνιγμα» των Αντώνη Ντούσια και Αρη Φατούρου βραβεύεται στο Φεστιβάλ Animation της Χιρόσιμα

στα 10

Και ταυτόχρονα γίνεται και η πρώτη ελληνική ταινία animation που κερδίζει ένα βραβείο στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Flix Team
To «Αίνιγμα» των Αντώνη Ντούσια και Αρη Φατούρου βραβεύεται στο Φεστιβάλ Animation της Χιρόσιμα

H ταινία μικρού μήκους animation «Αίνιγμα» των Αντώνη Ντούσια και Αρη Φατούρου, βραβεύτηκε με ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής στοΦεστιβάλ animation της Χιρόσιμα, που ολοκληρώθηκε χτες.

aenigma 607

Η διάκριση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το φεστιβάλ είναι το δεύτερο πιο σημαντικότερο animation διεθνές φεστιβάλ μετά αυτό του Ανσύ (όπου το «Αίνιγμα» έκανε τη διεθνή του πρεμιέρα) και το πιο σημαντικό φεστιβάλ του είδους στην Ασία. 2500 τίτλοι αιτήθηκαν, 75 επιλέχθηκαν. Υπόψη ότι από το 1985 που διεξάγεται (ανά διετία), καμιά ελληνική ταινία animation δεν έχει αποσπάσει κάποιο βραβείο.

Το «Αίνιγμα», έχει ήδη συμμετάσχει επίσημα σε 60 τόσα διεθνή φεστιβάλ, έχει βραβευθεί, αγοραστεί από πλατφόρμες, ενώ ολόκληρο τον Αύγουστο προβάλλεται σε εμπορικά σινεμά της Γερμανίας, μισθωμένο από το πρακτορείο Interfilm. Επιπροσθέτως, θα συμμετάσχει στο σημαντικό εξειδικευμένο 3d φεστιβάλ COURAND 3D της Ανγουλέμης (Γαλλία), τον προσεχή Οκτώβριο, με Γαλλικό πρακτορείο να έχει ήδη προαγοράσει την διανομή της ταινίας στην χώρα.

aenigma 607

Η επιτυχία του φιλμ, διαδέχεται την θριαμβευτική πορεία της ταινίας animation του Νάσου Βακάλη «Dinner for Few», πριν τρία χρόνια κι έρχεται να επιβεβαιώσει την ευρωστία και δημιουργική δυναμική του χώρου των ανιματέρ στην χώρα μας (πέρα από την καθιερωμένη πλέον αξία των live action παραγωγών μικρού μήκους).

Πρόκειται για ανεξάρτητη παραγωγή της Steficon του Μιχάλη Σαραντινού, εμπνευσμένη από τα έργα του Θόδωρου Πανταλέων, σε μουσική Μάριου Αριστόπουλου (γιου του σκηνοθέτη Κώστα Αριστόπουλου).


Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντούσιας &  Άρης Φατούρος / Μουσική Σύνθεση– Σχεδιασμός Ήχου:  Μάριος Αριστόπουλος / Φωνητικά:  Άννα Λινάρδου, Τάσος Αποστόλου / Καλλιτεχνική Διεύθυνση- Αnimation- Μοντάζ: Αντώνης Ντούσιας / Βοηθός Αnimator:  Νάντια Ζερβάκου / Μιξάξ: Κώστας Βαρυμποπιώτης / Παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός / Steficon / Δημιουργικός παραγωγός: Άρης Φατούρος / Συμπαραγωγοί:  Χρήστος Γαρταγάνης, Πάνος Μπίσδας / Authorwave, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης / t-shOrt / Εκτελεστικός παραγωγός:  Μαρία Κοντογιάννη / Συντονισμός μάρκετινγκ και προώθησης: Βασίλης Κωνσταντόπουλος / Με την οικονομική ενίσχυση: ΕΡΤ, ΕΚΚ / Με την ευγενική υποστήριξη: Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου / Με τη χορηγία: Πλαίσιο, Aegean Airlines / Με την αιγίδα: Συμμαχία για την Ελλάδα

aenigma poster 607