Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ της Πάτμου γίνεται Φεστιβάλ Αιγαίου και είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες

στα 10

Από τις 25 μέχρι και τις 30 Ιουλίου, στην Πάτμο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου συστήνεται ως ένας τόπος συνάντησης της κινηματογραφικής τέχνης σήμερα.

Flix Team
To Φεστιβάλ της Πάτμου γίνεται Φεστιβάλ Αιγαίου και είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες

Πέρασαν επτά χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου, ένα από τα πιο δραστήρια φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, επικυρώνοντας τη φιλοδοξία των διοργανωτών του να γίνει το νησί ένας τόποσ συνάντησης κινηματογραφιστών απ' όλον τον κόσμο.

Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, το Φεστιβάλ επισκέφθηκαν 25.000 επισκέπτες, ενώ μέσα σε 46 μέρες κινηματογράφου προβλήθηκαν περισσότερες από 345 επιλεγμένες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, διεξήχθησαν σεμινάρια και εργαστήρια κινηματογράφου. Ανθρωποι του σινεμά από κάθε γωνιά της γης βρέθηκαν στην Πάτμο, μοιράστηκαν το ταλέντο και τις γνώσεις τους, το ελληνικό σινεμά σε κάθε του μορφή πρωταγωνίστησε σε κάθε μια από τις έξι διοργανώσεις και ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν την Πάτμο αναγκάστηκαν να τη γνωρίσουν με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ανθρωποι, στιγμές και εικόνες από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτμου 2016

iFFP general

iFFP general

IFFP 2016

Φέτος, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου εξελίσσεται και ονομάζεται σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου με περισσότερες από 80 ταινίες με πολλές πρεμιέρες και εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο του κινηματογράφου. Συνεχίζεται η επιτυχυμένη συνεργασία του Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ του Sundance, ενώ το παράλληλο πρόγραμμα «Echoes» (με ελεύθερη είσοδο υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.) θα ενημερώσει το κοινό για την καταστροφή που προκαλεί ο άνθρωπος στο υγρό στοιχείο μέσα από πέντε ντοκιμαντέρ και μια ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η αποκάλυψη της θάλασσας» με ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του στο ιντερνετ και ακολουθήστε το στο Facebook και το Instagram.

Το διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου (Aegean Film Festival) θα λάβει χώρα στην Πάτμο από τις 25 μέχρι και τις 30 Ιουλίου, υπό την αιγίδα της UNESCO, του E.O.T και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και την συνεχή υποστήριξη των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων της Πάτμου. Συνδιοργανωτής του φεστιβάλ ο Δήμος Πάτμου.

Aegean Film Festival Poster 2017