Buzz

Advent Calendar: 8 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

 Advent Calendar: 8 Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στο «Ο Τζο Ενάντια στο Ηφαίστειο». Ο υποχόνδριος Τζο μαθαίνει ότι πάσχει από μια σπάνια, θανατηφόρα ασθένεια, ένα «σύννεφο στο κεφάλι» και δέχεται, με οδηγό την Πατρίσια, να πάει σ' ένα μακρινό νησί του Ειρηνικού και να γίνει θυσία στο τοπικό ηφαίστειο. Ηταν η εποχή που ο Τομ Χανκς ήταν ακόμα ο κωμικός του «Big» και δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ με τη Μεγκ Ράιαν στο σινεμά: η ταινία ήταν και εισπρακτική και κριτική αποτυχία και μόνο με το πέρασμα των χρόνων εκτιμήθηκε, επειδή απλώς ξεχειλίζει, όχι μόνο μια χαριτωμένη παράνοια, αλλά και μια απροκάλυπτη αισιοδοξία για τη ζωή. Το φιλμ πέρασε από το χαρακτηρισμό του, στο Time, ως τη χειρότερη big budget ταινία όλων των εποχών, στη λίστα με τις ένοχες απολαύσεις του Ρίτσαρντ Σίκελ και στην καρδιά των πρόθυμων θεατών. Απρόσμενα, 18 χρόνια αργότερα, ο Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ σκηνοθέτησε τη μόλις δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, το οσκαρικό «Doubt». Στη σκηνή που ακολουθεί, ο Τζο και η Πατρίσια (η Μεγκ Ράιαν στον έναν από τους τρεις ρόλους που ενσαρκώνει στην ταινία), πλέουν στη μέση του ωκεανού αφότου το γιοτ τους έχει βυθιστεί, σε μια σχεδία φτιαγμένη από τις αποσκευές του Τζο κι εκείνος, προσφέροντας με αυτοθυσία το λιγοστό πόσιμο νερό στην κωματώδη νεαρά, συνειδητοποιεί επιτέλους, για πρώτη φορά, το μεγαλείο της ζωής. Και ρίχνει κι ένα χορό, ακούγοντας το Come Go With Me των Del Vikings.

info Joe Versus the Volcano / 1990 / σκηνοθεσία, σενάριο: Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ / φωτογραφία: Στίβεν Γκόλντμπλατ / μοντάζ: Ρίτσαρντ Χόλσλεϊ, Κένεθ Γουάνμπεργκ / μουσική: Ζορζ Ντελρί, Πίτερ Γκόρντον / παραγωγή: Τέρι Σουορτς / πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν / διάρκεια: 102’ / διακοπές: στον Νότιο Ειρηνικό, στο νησί Waponi Woo της φαντασίας μας, κυρίως στη μέση της θάλασσας




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!