Buzz

Advent Calendar: 4 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

Advent Calendar: 4 Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στο «Dazed and Confused». School's out for the summer! Μπορεί η ταινία του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ να δανείζεται τον τίτλο της από το τραγούδι των Led Zeppelin, μια κι ο Ρόμπερτ Πλαντ, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει στον σκηνοθέτη το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει, η ταινία ξεκινά με Αλις Κούπερ και τίποτα δε θα μπορούσε να μεταφέρει καλύτερα την έκρηξη αδρεναλίνης που συνοδεύει το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού πριν τις καλοκαιρινές διακοπές! Το 1993 ο Λίνκλεϊτερ έκανε μια ταινία για το 1976, που μοιάζει τόσο '90ς όσο καμία. Μια ταινία για τις μεγάλες προσδοκίες που καταρρίπτονται, για τους πρώτους έρωτες, τα πρώτα τσιγάρα, τις πρώτες δοκιμές, το χτυποκάρδι που ένιωθες (όχι πια, τι κρίμα), γνωρίζοντας ότι μπροστά σου απλώνονται τρεις μήνες του τίποτα, που μπορούν να γεμίσουν με τα πάντα. Στην παρακάτω σκηνή ακούστε το κουδούνι, πετάξτε τα βιβλία (το iPad;) στον αέρα και πάρτε ανάσα.

info Dazed and Confused / 1993 / σκηνοθεσία, σενάριο: Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ / Φωτογραφία: Λι Ντάνιελ / Μοντάζ: Σάντρα Αντέρ / Παραγωγή: Σον Ντάνιελ, Τζέιμς Τζακς, Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ / Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Λόντον, Ρόρι Κόκρεϊν, Γουάιλι Γουίγκινς, Ανταμ Γκόλντμπεργκ, Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Πάρκερ Πόουζι, Μίλα Γιόβοβιτς, Μπεν Αφλεκ, Τζόι Λόρεν Ανταμς, Ρενέ Ζελβέγκερ / Διάρκεια: 102’ / Διακοπές: Οστιν, Τέξας




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!