Buzz

Advent Calendar: 24 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

Advent Calendar: 24 Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στο «Διακοπές στη Ρώμη». Το 1953, ο Γουίλιαμ Γουάιλερ έφτιαξε το υπόδειγμα του πώς να μετατρέψεις μια τουριστική ταινία σε αξεπέραστης χάρης, φωτογενές ρομάντζο. Γραμμένη κατά βάση από τον Ντάλτον Τράμπο, ο οποίος ωστόσο, ήδη στη μαύρη λίστα, δεν εμφανιζόταν αρχικά στα credits (τυπικά η αναγνώριση τού δώθηκε μόλις το 2003), η ταινία θέλει μια πριγκίπισσα να ξεπορτίζει στους δρόμους, τις πλατείες, τις αγορές και τα μνημεία για να γνωρίσει την «αληθινή» ζωή, έχοντας στο κατόπι της ένα φιλόδοξο ρεπόρτερ, ο οποίος, φυσικά, αντι να την εκμεταλλευτεί, θα την ερωτευτεί. Το «Roman Holiday» κέρδισε Οσκαρ α' γυναικείου ρόλου, σεναρίου και κοστουμιών και την... αιώνια αγάπη του κοινού. Στη σκηνή που ακολουθεί, η Πριγκίπισσα Αννα, ακολουθούμενη κρυφά από τον Τζο Μπράντλεϊ που κουβαλά ένα καρπούζι για καμουφλάζ, κάνει παύση σ' ένα κομμωτήριο κι αποφασίζει να γίνει μοντέρνα!

info Roman Holiday / 1953 / σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γουάιλερ / σενάριο: Ιαν ΜακΛέλαν Χάντερ, Τζον Ντάιτον, Ντάλτον Τράμπο / φωτογραφία: Χένρι Αλεκαν, Φραντς Πλέινερ / μοντάζ: Ρόμπερτ Σουινκ / μουσική: Ζορζ Ορίκ / παραγωγή: Γουίλιαμ Γουάιλερ / πρωταγωνιστούν: Γκρέγκορι Πεκ, Οντρεϊ Χέπμπορν, Εντι Ελμπερτ / διάρκεια: 118’ / Διακοπές: στην αιώνια πόλη




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!