Buzz

Advent Calendar: 20 Δεκεμβρίου 2015

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, κρυφοκοιτάζει τις πιο ωραίες πρώτες ματιές στο σινεμά.

Advent Calendar: 20 Δεκεμβρίου 2015

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα - δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Αχ αυτό το βλέμμα! Από την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σάς κάνει «δώρο» τις ωραιότερες πρώτες ματιές στο σινεμά: την πρώτη φορά που δυο μάτια είδαν κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή (ή, έστω, θα μάς άλλαζε δυο ώρες από τη δική μας). Ματιές γεμάτες έρωτα, απορία, αισιοδοξία, μελαγχολία, καρδιοχτύπι, γέλιο, αναστάτωση. Επειδή οι μέρες που ζούμε δε μάς κάνουν απαραίτητα να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό, κερδίζουμε ενέργεια από τα ωραιότερα πρώτα βλέμματα της οθόνης. Για 25 μέρες, το Flix σάς κοιτάζει κατάματα και σάς φτιάχνει το κέφι, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Η ταινία - «E.T. ο Εξωγήινος» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, 1982 Οταν, το 1960, οι γονείς του μικρού Στίβεν Σπίλμπεργκ πήραν διαζύγιο, εκείνος επινόησε έναν φανταστικό φίλο για να του κάνει παρέα, έναν πιστό, ζεστό εξωγήινο που τον συντρόφευε στις δύσκολες μέρες του. Αυτή την ανάμνηση έκανε ταινία στα 36 του χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν ο «Ε.Τ.», που έκανε παρέα σε παιδιά και μεγάλους για δεκαετίες. Η ιστορία του Ελιοτ και των αδελφιών του που γίνονται φίλοι με τον Ε.Τ. και προσπαθούν να τον κρύψουν από τους γονείς τους και την κυβέρνηση, είναι μια αξεπέραστη ταινία για τη φιλία και την αποδοχή, η οποία, παρεμπιπτόντως, έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, για να ξεπεραστεί μια δεκαετία αργότερα από το «Jurassic Park», του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Το βλέμμα - Ο 10χρονος Ελιοτ ανακαλύπτει στην αποθήκη του σπιτιού του ένα παράξενο, απόκοσμο πλάσμα: είναι ο Ε.Τ., ο Εξωγήινος κι ο τρόμος και των δυο είναι αμοιβαίος. Ομως μόνο ένα παιδί μπορεί με τέτοια ελευθερία να πιστέψει και ν' αγαπήσει και μόνο ένας εξωγήινος που αναζητά τρόπο να επιστρέψει στον πλανήτη του μπορεί να ανταποδώσει με τέτοια ανιδιοτέλεια.

Με κλειστά μάτια - Το πείσμα του Ελιοτ (του Χένρι Τόμας), η αθωότητα της Γκέρτι (της Ντρου Μπάριμορ) και η πίστη του E.T. (με τη φωνή της Πατ Γουελς) είναι τα υλικά απ' τα οποία φτιάχνονται τα παιδικά όνειρα που οι μεγάλοι, αν είναι τυχεροί, δεν τα ξεχνούν.

et gif

Δείτε εδώ τα προηγούμενα παράθυρα του advent calendar που άνοιξε φέτος το Flix:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

et poster 607