Buzz

Advent Calendar: 19 Δεκεμβρίου 2013

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια αγαπημένη μουσική σκηνή από το σινεμά.

Flix Team
Advent Calendar: 19 Δεκεμβρίου 2013

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια μουσική σκηνή από το σινεμά, στο… πνεύμα των ημερών. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «μουσικές» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές γεμάτες μελωδίες, τραγούδια που γνωρίσαμε σε ταινίες και κρατήσαμε κοντά μας, νότες και στίχους που μιλούν πιο καθαρά από το καλύτερο σενάριο! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια μουσική σκηνή από το σινεμά, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε play στo «Μια Μέρα, Ενας Ερωτας» / «One From the Heart» του Φράνσις Φορντ Κόπολα Το 1982, ο Κόπολα έκανε την πιο ρομαντική και ομολογουμένως την πιο αποτυχημένη ταινία της ακμής της καριέρας του. Το «One From the Heart» προέκυψε επειδή, μετά το «Αποκάλυψη Τώρα», ο σκηνοθέτης ήθελε να γυρίσει μια ταινία απλή, λιτή, οικονομική, πιο ανάλαφρη στο μυαλό και την τσέπη του. Αλλά θέλοντας ν’ αναπαραστήσει το Λας Βέγκας σε στούντιο, κατασκευάζοντας από κλαμπς μέχρι αεροπλάνα, το κόστος της ταινίας εκτινάχτηκε, η ανταπόκριση από το κοινό και την κριτική ήταν απογοητευτική, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος λέει συχνά, ο Κόπολα να κάνει τις επόμενες πολλές ταινίες του, από τους «Αταίριαστους» μέχρι το «Rainmaker», μόνο και μόνο για ν’ αποπληρώσει το δικό του, μοναδικό μιούζικαλ. Λίγο σα μια ερωτική ιστορία για την οποία είχες πολλές προσδοκίες αλλά βλέπεις ότι δε λειτουργεί. Λίγα σαν την ιστορία της Φράνι και του Χανκ που χρειάζεται να χωρίσουν και ν’ απαρνηθούν ο ένας τον άλλον, για να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά έπρεπε να μείνουν μαζί απ’ την αρχή. Μελαγχολική, υπέροχα τεχνητή, με την εκπληκτική μουσική του Τομ Γουέιτς, η σκηνή που ακολουθεί, μιλά για τους χαμένους έρωτες που σβήνουν, σαν τις καμένες λάμπες στη ρόδα ενός λούνα παρκ…

info Μια Μέρα, Ενας Ερωτας / One From the Heart / 1982 / σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα / σενάριο: Αρμιαν Μπέρνστιν, Φράνσις Φορντ Κόπολα / Φωτογραφία: Ρόναλντ Βίκτορ Γκαρσία, Βιτόριο Στοράρο / Μοντάζ: Ρούντι Φερ, Αν Γουρσό, Ράντι Ρόμπερτς / Σκηνικά: Ντιν Ταβουλάρις / Μουσική: Τομ Γουέιτς / Πρωταγωνιστούν: Φρέντερικ Φόρεστ, Τέρι Γκαρ, Ραούλ Τζούλια, Ναστάζια Κίνσκι, Λέινι Καζάν, Χάρι Ντιν Στάντον / Διάρκεια: 107’ / Τραγούδι: «Old Boyfriends» του Τομ Γουέιτς, με τη φωνή της Κρίσταλ Γκέιλ


Δείτε ακόμα: