Buzz

Advent Calendar: 13 Δεκεμβρίου 2014

στα 10

Το Flix μετράει τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα! Από την 1η μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου, κάθε πρωί, πατάει το play σε μια σκηνή από τις πιο αγαπημένες μας διακοπές στο σινεμά.

Advent Calendar: 13 Δεκεμβρίου 2014

Είχατε ποτέ σας advent calendar όταν ήσασταν μικροί; Εκείνα τα ημερολόγια για τις πρώτες 25 μέρες του Δεκέμβρη, όπου κάθε πρωί έπρεπε ν’ ανοίξετε ένα παραθυράκι και ν’ ανακαλύψετε μια εικόνα – δώρο, μέχρι να φτάσετε ανήμερα Χριστούγεννα; Το Flix ετοίμασε για σας το δικό του advent calendar και φέτος, για να κάνει το κάθε πρωί σας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου μια (κινηματογραφική) περιπέτεια!

Από τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και κάθε πρωί, χωρίς εξαιρέσεις, το Flix σας κάνει «δώρο» μια σκηνή από τις αγαπημένες μας... κινηματογραφικές διακοπές! Ταξίδια σε μέρη μαγικά, ταξίδια του μυαλού, ταξίδια ηλιόλουστα ή νοσταλγικά ασπρόμαυρα. Κάθε μέρα, με τον πρωινό σας καφέ ή τη βραδινή σας χαλάρωση, δείτε μια από τις πιο «ταξιδιάρικες» σκηνές του σινεμά που έχουμε αγαπήσει ή που σας προτείνουμε: κινηματογραφικές στιγμές που μάς πηγαίνουν μακριά, από τη Χαβάη ως... το διάστημα, για όσους δε θα φύγουν φέτος τις γιορτές, ή για όσους αγαπούν, σαν κι εμάς, τα ταξίδια στη μεγάλη οθόνη! Για 25 μέρες, το Flix σας χαρίζει μια αξέχαστη κινηματογραφική σκηνή διακοπών, για να λέμε καλημέρα ως τα Χριστούγεννα!

Σήμερα πατάμε το play στον «Τρελό Πιερό». Είναι 1965 και το Παρίσι μοιάζει τρομερά μπουρζουά στον κουρασμένο Φερντινάν, που αποφασίζει να το σκάσει από τη γυναίκα και τα παιδιά του, μαζί με την νταντά τους, τη Μαριάν. Το ζευγάρι ταξιδεύει προς τη γαλλική Ριβιέρα, ζώντας ριψοκίνδυνα και αυτοσχέδια, με τον OAS στο κατόπι τους, οδηγώντας ένα κλεμμένο ενός άντρα που βρέθηκε μυστηριωδώς νεκρός. Αυτή, η δέκατη ταινία του Γκοντάρ (με τον Ζαν-Πιερ Λεό ως βοηθό σκηνοθέτη και τον Σαμ Φούλερ να παρτάρει υποδυόμενος τον εαυτό του), ήταν και είναι η επιτομή του μεταμοντέρνου σινεμά, μια από τις λίγες ταινίες του ρηξικέλευθου δημιουργού που επιβιώνουν ως σήμερα ανεπηρέαστες από το χρόνο. Στη σκηνή που ακολουθεί, ο Φερντινάν και η Μαριάν φτάνουν στην παραλία της Τουλόν, ενθουσιασμένοι από τον ολόφρεσκο έρωτά τους, πετούν στη θάλασσα τα... περιττά και ξεκινούν το οδοιπορικό τους. Γιατί η αγάπη πρέπει να ξαναεφευρεθεί, ακόμα και μετά απ' αυτήν την ταινία.

info Pierrot le fou / 1965 / σκηνοθεσία, σενάριο: Ζαν-Λικ Γκοντάρ / φωτογραφία: Ραούλ Κουτάρ / μοντάζ: Φρανσουάζ Κολέν / μουσική: Αντουάν Ντιαμέλ / παραγωγή: Ζορζ ντε Μπορεγκάρ / πρωταγωνιστούν: Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Ανα Καρίνα, Γκρατσιέλα Γκαλβάνι / διάρκεια: 110’ / διακοπές: Από το Παρίσι στη νότια ακτή της Γαλλίας, με κλεμμένο αυτοκίνητο.




Δείτε ακόμα:

Δείτε εδώ, ένα-ένα, όλα τα κινηματογραφικά παράθυρα που άνοιξε πέρσι το Flix, από την 1η Δεκεμβρίου, μετρώντας μέχρι τα Χριστούγεννα!